Emekli-Sen’den zamlara tepki

Emekli-Sen’den zamlara tepki
ABONE OL
DİSK Emekli-Sen, emekli ücretlerine yapılan zamlara ilişkin Sevgi Yolu’nda basın açıklaması yaptı. 

ABDURRAHMAN FIRAT- Emekli Sen Aydın Şubesi üyeleri, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını yetersiz bulduğu için Türkiye genelinde olduğu gibi Efeler’de de tepkilerini dile getirmek için açıklama yaptı. Açıklamaya KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz katıldı.

Emekli-Sen Aydın Şube Başkanı Uğur Önal, TÜİK’in Temmuz-Aralık enflasyonunu yüzde 6,5 olarak açıklandığını ve bu oranın emeklilerin ücretlerine zam olarak yansıyacağını belirterek, “Böylece memur ve memur emeklilerine gelen ücret zammı yüzde 4, enflasyon farkıyla ise yüzde 5,49; SSK ve BAĞ KUR emeklilerine ise yüzde 6,49 olacak. Tabi, inanırsanız! Çok değil, geçtiğimiz haftalarda, asgari ücrete yapılan ve asgari ücretlilerin yaşam hakkına açıkça saldırı olan zammın tartışması sürerken TÜİK bizi yine şaşırtmadı! Ülkede dört kişilik bir aile için açlık sınırı 2 bin 162 lira 70 kuruş ve yoksulluk sınırı 7 bin 444 lira 62 kuruşken asgari ücretlilere yapılan zam ve TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarıyla beraber emeklilerimizin yüzde 80’i açlık sınırı ve yoksulluk sınırı altında yaşam mücadelesi veriyor” dedi.

Emeklilerin açlık sınırı altında bir yaşama mahkum edildiğini ifade eden KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz, hükümete seslenerek, “Bu üreticiye emek verenlere sıra gelince kaynak yok diyorlar. Bunca yıl alın teriyle emeğiyle onurluca yaşamını sürdüren ve bu ülkeye katkı sunan emeklilere, bu toplumda hak ettiği ve insanca yaşayabileceği bir gelire kavuşturmak zorundasınız” diyerek tepkisini ortaya koydu. 

Asgari ücretlilere ikramiye müjdesiAsgari ücretlilere ikramiye müjdesi

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.