Emel öğretmen Aydın’da yürekleri ısıtıyor 

Emel öğretmen Aydın’da yürekleri ısıtıyor 
ABONE OL
Yardıma muhtaç hayvanların daha rahat yaşamını sürdürebilmesi için 6 sene önce Bursa’dan Aydın’a taşınan Emel Baştaş, 150 kedi ve 25 köpeğe annelik yaparak yürekleri ısıtıyor. 

(KIYMET SARIYILDIZ)-ÖZEL HABER-   Aydın’ın Yenipazar ilçesinde yaşayan  ve  46 sene İşitme Engelliler Öğretmenliği yaptıktan sonra emekli olan Emel Baştaş, tüm hayatını sokakta bulduğu canlara adayarak büyük bir vefa örneği sergiliyor. 65 yaşında olan Baştaş, sadece sahiplendikleri hayvanlara bakabilmek adına 6 yıl önce Yenipazar’a yerleştiklerini kaydetti.  Beslediği kedi ve köpeklerin bakımlarının ertelenmesi için senelerdir tatil yapmadığını ve kısıtlı zamanlarda çarşıya çıktığını belirten Baştaş, bütün hayatını bahçesinde hayvanlarıyla geçirdiğini ifade etti. 

“BAKIMLARI İÇİN BÜTÜN MAAŞIMI HARCIYORUM”

Baştaş, çocukluktan beri hayvanlarla iç içe olduğunu vurguladı. Şu anda 150 kedi ve 25 köpeğe annelik yaptığının altını çizen Baştaş, “Bakımları için bütün maaşımı harcıyorum. Kimseden yardım almıyorum. Köydeki vatandaşlar, devlet yardım ediyor o yüzden bakıyor diye düşünüyor ama öyle bir yardım almıyorum. Tamamen kendi bütçemizle besliyoruz, bakımını yapıyoruz. Sokağa çıktığımda yaralı, hasta hayvanları gördüğümde alıyorum. Annelerini kaybetmiş kedileri alıyorum. Sahiplendirmek için bakımını yapıyorum. Ama çeşitli bahanelerle sahiplendirdiğim hayvanları geri getiriyorlar. Daha önce 4-5 köpeğim vardı.  Komşular birkaç köpeği zehirledi. Bende kapıma gelen köpekleri zehirlemesinler diye içeri aldım” dedi.  

“ALDIĞIM TÜM HAYVANLARIN BİR HAYAT HİKAYESİ VAR”

Koruma altına aldığı tüm hayvanların bir hikayesi olduğunu anlatan Baştaş, özellikle bakıma muhtaç hayvanlara bakmaya çalıştığını belirtti. Şu ana kadar kimseden yardım almadan hayvanların bakımını yaptıklarını belirten Baştaş, “Aldığım tüm hayvanların bir hayat hikayesi var. Kimini yürüyemez, kimini araç çarpmış şekilde buldum. Gözü görmeyen, 3 bacaklı kedim var. Çuvalın içine anne ve yavrularını koyup kapıya attılar. Kutulara koyup dalga geçer gibi içine bir de 100 TL koymuşlar. Bunların veteriner masrafı var.  Tüm kedilerimin ismi var. Hepsinin adını bilirim onlar da adını bilir. Ben ayda 20 torba kedi, 12 torba köpek maması alıyorum. Ayrıca hasta olanlar için yaş mama alıyorum. Aylık bin lira yaş mama tutuyor. 500 liradan fazla kedi kumu alıyorum. 3 torba mama verip arkasından 13 kediyi kapıma bırakmayacaksa, gerçekten gönüllü olan, sadece yardımcı olmak isteyen olursa yardımı kabul ederim” ifadelerini kullandı. 

 

emel-ogretmen-aydinda-yurekleri-isitiyor-150-kedi-ve-25-kopege-annelik-yapiyor-300287-e54eda7d67642332e5ed9312db2eda3c.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.