‘Emine Bulut’ cinayetini sahnede canlandırdılar

‘Emine Bulut’ cinayetini sahnede canlandırdılar
ABONE OL
Aydın'ın İncirliova İlçesinde ev hanımı Fadime Dönmez’in yazıp hazırladığı, kadına şiddet, madde bağımlılığı ve iş güvenliği konularının yer aldığı ‘Yankı’ adlı tiyatro oyunu vatandaşlardan büyük beğeni aldı.

BURHAN CEYHAN-  ‘Emine Bulut’ cinayetini anımsatan eski kocanın sahnede eşini tabancayla vurması ise adeta gerçeğini aratmadı.  İncirliova’da ev hanımı evli ve 1 çocuk annesi Fadime Dönmez bir yıl önce engelli insanlara nasıl yardımcı olurum diye düşünürken, aklına tiyatro geldi. Günlerce uğraştı günümüzde en çok yaşanan kadına şiddet, madde bağımlılığı ve iş güvenliği konularını bir araya getirerek bir senaryo yazdı. İncirliova Engelsiz Yaşam Derneği aracılığı ile ilçede işçi, emekli, öğrenci ve ev hanımlarından bir tiyatro ekibi kurdu. Bir yıl boyunca yapılan çalışmalar sonrasında tiyatro oyunu İncirliovalılara sunuldu. Tiyatroda, eşinden sürekli şiddet gören bir kadın, iş güvenliği nedeniyle kaza geçiren bir kadın ve zengin ailenin ilgilenmediği çocukların madde bağımlılığına nasıl başladığı konuları yer aldı. Oyunun son dakikalarında geçtiğimiz günlerde öldürülen  ‘Emine Bulut’ cinayetinin benzer sahnesi eski koca tarafından tabancayla vurularak öldürülen bir kadın sahnede kanlar içinde yerde kalınca adeta tiyatro gerçekte yaşananları aratmadı. Oyuncular ilk kez tiyatro oynamalarına rağmen büyük beğeni kazandı. Oyunda geçtiğimiz günlerde eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut, aynı şekilde öldürülen Çilem Doğan, Özgecan Aslan, Münevver Karabulut ve Tuğba Erkal’ın isimleri anıldı. Son sahnede öldürülen kadın, “Ölmek istemiyorum” derken kızı ise “Ne olur ölme anne” diye haykırdı. Engelli vatandaşların ilgiyle izlediği tiyatro Belediye Tiyatro Salonunda yapıldı. Tiyatroya Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi. Biletlerin 5 TL’den satıldığı tiyatrodan elde edilecek gelirle ihtiyacı olan engelli vatandaşlara akülü araba ve tekerlekli sandalye alınacak.
“KADINA ŞİDDETE KARŞIYIZ”
İncirliova İYİ Partili Belediye Başkanı Aytekin Kaya’da programa katılarak, tiyatro oynayanları kutladı ve, “Kadına şiddete her zaman olduğu gibi karşıyız. Annelerin ve kadınların ayağının altı cennettir. Hep birlikte kadınlarımıza sahip çıkarak bunun da üstesinden geleceğiz. Anlamlı bir tiyatro oyunu olmuş tüm ekibe teşekkür ediyorum” dedi.
“HİÇ KİMSE TİYATRO EĞİTİMİ ALMADI”
Tiyatroyu yazan ve yöneten Fadime Durmaz, “Önce ne yapabilirim diye bazı şeyler yazmaya başladım. İş güvenliği, kadına şiddet ve madde bağımlısını adlı konuları bir araya getirerek bir senaryoda birleştirdim. Tiyatronun içinde olan 3 konu günümüzde en çok yaşanan şeylerdir. Biz ekip olarak halkımızın sesi olup buraya yankı olalım diyerek ismini de ‘Yankı’  koyduk. Ekibimiz tamamen vatandaşlardan oluştu. Hiç kimse tiyatronun eğitimini almadı. Ben dahil hiç birimiz bir tiyatro kursuna gitmedik. İçimizde ise hayatında hiç tiyatroya gitmeyenler var. Esnaf, işçi, öğrenci, ev hanımı ve çalışan bayanlar da o kadar destek olundu ki, çok güzel oldu. Ben istiyorum ki buradan toplanacak gelir ile hemen bir kardeşimize akülü araba alalım onu ev hapsinden kurtaralım istiyorum” dedi.

emine-bulut-cinayetini-sahnede-yasadilar-123896-1a16960823046d95ca7b8f433de14b3c.jpgemine-bulut-cinayetini-sahnede-yasadilar-123896-9f8079114291c06e6411b62b82c3a64e.jpgemine-bulut-cinayetini-sahnede-yasadilar-123896-55aeaed74d9cd75e0adb5948f381fab6.jpgemine-bulut-cinayetini-sahnede-yasadilar-123896-c8019fd771cfa4f4aac7217c74da0928.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.