Engelliler için asker eğlencesi düzenlendi

Aydın’da askere gitmek isteyen engelliler için temsili "asker eğlencesi" düzenlendi. İncirliova ilçesinde Kültürpark’ta düzenlenen eğlence saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İncirliova Engelsiz Yaşam Derneği tarafından 1’i kız 6 kişi için düzenlenen etkinliğe, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile İncirliova Belediyesi destek verdi. Etkinliğe katılanlara Türk bayrağı dağıtıldı. Serebral palsi hastası kızının da askere gitmesi için özel izin aldığını söyleyen anne Ayşe Okulsev gecede, ‘ben bir engelli annesiyim’ isimli şiirini okudu. Asker adaylarının ellerine kınalar yakıldı.
Sembolik de olsa, 57. Topçu Tugayı’nda bir günlük askerlik görevi yapacak çocuklarını askere uğurlayacak anne ve babalar duygulu anlar yaşadı. AK Parti İncirliova İlçe Başkanlığınca da derneğe akülü sandalye hediye edildi.

“HEPSİ O HEYECANI YAŞIYOR”
Derneğin başkanı Merve Uysal, pandemiden dolayı evde kalan engellilerin sıkıldığını, düzenlenen etkinlikte davetlilerin eğlenceli vakit geçirdiğini söyledi. Engellilerin pazartesi günü uğurlanacağını ifade eden Uysal, “Askere gidemeyecek durumda olan engelli vatandaşlarımızı, günü birlik temsili olarak askere götüreceğiz. Bugün de onların temsili kına gecesini yapıyoruz. Asker kıyafetleriyle haftaya uğurluyoruz. Bir askerin bir günde neler yaşıyorsa gittikleri yerde de onları görecekler. Teskerelerini de alacaklar. Ben bir engelli annesi değilim belki ama engelli anne ve babaları gördükçe inanın yüreğimizde bu duyguyu hissediyoruz. Hepsi canla başla o heyecanı yaşıyor.” dedi. Ellerine kınalar yakılan asker adayları doyasıya oynayıp eğlendi.

Etkinliğe İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek, İYİ Parti İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak, İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı ile davetliler katıldı.

İzlenme: 988
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar