Engellilere özel iftar yemeği

Engellilere özel iftar yemeği
ABONE OL
Engelliler Haftası nedeniyle Hacı Hüseyin Aslan Özel Eğitim Uygulama Okulu tarından öğrencilere ve velilerini iftar verildi.

(ABDURRAHMAN FIRAT)  Akarsu Park’ta düzenlenen iftar programına Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, Okul Müdürü Aykut Ok, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Hacı Hüseyin Aslan Özel Eğitim Uygulama Okulu, Engelliler Haftası ve mezuniyet törenini gerçekleştirdikleri iftar programında kutladı. Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından ezanla birlikte konuklar oruçlarını açtı. İftarın ardından halk oyunu gösterisi yapıldı. Hacı Hüseyin Aslan Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndan mezun olacak öğrencilere belgelerini Efeler Kaymakamı Cemal Şahin verdi. 
Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Hacı Hüseyin Aslan Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Aykut Ok, “Engelliler Haftasının  en önemli amaçlarından biri de engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturmaktır. 2004 yılında Aydın’ın hayırsever simalarından Hacı Hüseyin Arslan ile devletimizin ortaklaşa yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığına kazandırdığı okulumuz orta ve ağır zihinsel yetersizliği olan bireylere verdiği eğitim hizmetiyle Aydın ve Türkiye’nin öne çıkmış güzide okullarından biridir. Artık biliniyor ki gelişen ve değişen dünya şartlarına uyum sağlamış modern bir toplum olmanın önemli şartlarından biri de engelli vatandaşların sosyal hayata ve üretime dahil edilmesindeki yüksek oranlardır.  Son 10 yıl içende de engellilere yönelik birçok kazanımlar sağlanmıştır. Sağlanmaya da devam edilmektedir” dedi.
“Toplumda uyum içerisinde yaşayan, iletişim kurabilen, üreten ve kendi kendine yetebilen bireyler yetiştirmek eğitimin her kademesinde birincil hedef olmak zorundadır” diyen Müdür Ok, “Biz de bu hedefe ulaşabildiğimiz ölçüde görevimizi yerine getirmiş olmanın vicdani rahatlığını ve huzurunu yaşıyoruz. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde maddi manevi desteğini cömertçe sunan Mustafa Akarsu  ve Akarsu Park ailesine teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.

engellilere-ozel-iftar-yemegi-107240-0fa3c29aa749af8e8082487ec9396b26.jpgengellilere-ozel-iftar-yemegi-107240-7580a78b325f33dc6aa04f23aaec10d6.jpgengellilere-ozel-iftar-yemegi-107240-acebf2def6c4974d9c26699c7816dfdb.jpgengellilere-ozel-iftar-yemegi-107240-aecd4728fefa8215f9180bf2e567a9cf.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.