"Engellilerin sorunlarına çözüm bulunmalı"

"Engellilerin sorunlarına çözüm bulunmalı"
ABONE OL
Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, engellilerin çözüm bekleyen en önemli üç sorunu ve çözüm önerilerini kamuoyunun ve siyaset kurumunun dikkatine sundu.

TUĞBA AYDIN - Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellilerin acil çözüm gerektiren sorunlara değindi. Başkan Özen; 2013 yılından bu yana ödenen muhtaçlık aylığında, engellinin hane içinde fert başına düşen geliri kriter olarak kullanılmasının sıkıntı oluşturduğunu, engelli bireyin gelir sahibi değilken gelir sahibiymiş gibi bir algı yaratıldığını ve engelli bireyi daha çok ailesine bağımlı hale getirdiğini belirtti.  Bunun yanı sıra pek çok muhtaç engellinin bu hakları elde edememesi sonucunu yarattığını ifade etti.  
Uzun bir süredir engellilerin bu konuyu meclis gündemine taşınması için talepte bulunduğunu belirten Özen; “TBMM,  bu yasama döneminde muhtaçlık aylığı ve evde bakım ücretinin ödenmesi için aile içinde fert başına düşen gelir kriteri yerine engellinin kendi gelirinin esas alınması yönündeki yasa değişikliğini gerçekleştirmelidir” dedi. 


“2020 BİTMEDEN ATAMA İSTİYORUZ” 

EKPSS ile engelli vatandaşların istihdamında düşüş olduğuna vurgu yapan Başkan Özen, 2019 yılı içerisinde, her hangi bir atama olmadığını vurguladı. Başkan Özen; “Sayın Bakan Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada şartlı olarak Aralık ayında atama yapılabileceğini ima etmesine rağmen herhangi bir engelli ataması  yapılmamıştır.  2020 yılında EKPSS sınavı yapılmış olup bunun neticesinde anlamlı bir atamanın 2020 yılı bitmeden yapılmasını istiyoruz” dedi.

Engellilerin sorunlarının en kısa sürede çözülmesi gerektiğine değinen Başkan Özen, bir an önce bunlara yönelik çalışmaların başlaması gerektiğinin altını çizdi. 
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.