Enginar üreticisinin yüzü gülüyor    

Enginar üreticisinin yüzü gülüyor    

Aydın’da yeşile bürünen tarlalarda enginar hasadı devam ediyor. Aydınlı üreticiler üründen daha fazla rekolte elde etmek için hummalı çalışmalarını sürdürüyor.

A+A-

Türkiye'nin önemli enginar üretim merkezlerinden Efeler’de 10 bin dekar tarlada üretim yapılıyor. Yaklaşık bin kişinin geçimini sağladığı enginar tüketimi de artıyor. Sağlığa olan faydası nedeniyle tercih edilen enginarda üreticilerin yoğun çalışması da sürüyor. Aydın Enginar Üretim Satış Pazarlama Kooperatifi'nin (AYENÜRSA) başkanı Nuri Adalılar, hasat sezonunun mevsimsel şartlardan dolayı nisan ayına kaydığını söyledi. Kış mevsiminde üç kez don yaşandığını kaydeden Adalılar, hasat edilen ürünün kalitesinden memnun olduklarını vurguladı.

ENGİNARDA KALİTE İYİ
Tarla fiyatlarının adet başına 3 lira civarında satıldığını ifade eden Adalılar, "Sıcaklar basınca kesim yapamıyoruz. 35 derecenin üstüne çıktığında enginardan hayır beklenmez. Ne kadar su verseniz de sıkıntı yaşar. Enginar, bahar ayını seven bir bitkidir. Bu yıl mevsim şartları kötü gitmesine rağmen kalitemiz çok iyi, yüz güldürüyor. Enginarı işleyerek konserve fabrikaları başta olmak üzere Türkiye'nin her yerine gönderiyoruz. Sezonu daha bitirmedik. Eğer sıcaklıklar erken basmazsa 30 milyon adet civarı üretim olur. Diğer türlü 15-20 milyon adet üretim olur bölgede. 2 yıldan beri çok fazla bir artış olmadı." dedi. Enginar tüccarı Faruk Yiğit de her geçen gün enginara olan talebin arttığını, bundan dolayı da mutlu olduklarını kaydetti.

enginar-ureticisinin-yuzu-guluyor-283830-5b8682e7414ae82f14b854a57cdccc78.jpgenginar-ureticisinin-yuzu-guluyor-283830-a4f17b99b79b2b199b20e12a447ee0b0.jpgenginar-ureticisinin-yuzu-guluyor-283830-5e413ece828f4561c625fdcccc0211aa-004.jpg

 


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.