Enginyurt’tan Çerçioğlu’na yemekhanede mazbata verilmesine tepki

Enginyurt’tan Çerçioğlu’na yemekhanede mazbata verilmesine tepki
 Muhabir
Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yemekhanede mazbata verilmesini eleştirdi.

Gazeteci Yazar Uğur Dündar’ın da konuk olduğu ve TV programcısı Ece Üner’in sunduğu programa Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Aydın Adliyesi’nin yemekhanesinde mazbata alması damga vurdu. Program konuğu olan DP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Çerçioğlu’na yemekhanede mazbata veren İl Seçim Kurulu Başkanı Erkan İlbay’ı sert sözlerle hedef aldı. Enginyurt, İlbay’ın görevden alınarak hakkında soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.

whatsapp-image-2024-04-06-at-23-31-01.jpeg

“BU YAPILAN DİĞER İLLERDE YAPILMADI”

Programda Çerçioğlu’nun yemekhanede mazbata verilmesiyle ilgili isyan ettiği görüntülere yer verilmesinin ardından konuşan Enginyurt, “Özlem Çerçioğlu’na yahu yemekhanede İl Seçim Kurulu Başkanı mazbata verecek, mazbatayı yemekhanede vererek ne yapmak istiyor? Mazbatayı veren kişi ne yaptı şimdi başı göğe mi erdi? Ne yaptı intikam mı aldı Özlem Çerçioğlu’ndan. Devleti de küçük düşürdü. HSK ve Adalet Bakanlığı’nın zerre kadar onuru varsa bu adam 24 saat geçmeden görevden alınmalı ve hakkında soruşturma başlatılmalı. 81 vilayet 900 küsur ilçede ve binin üzerinde beldede bu hakim denen adamın bu yaptığını yapan kimse yok ki. Herkes makamında mazbata verdi. Bu arkadaş muhtemelen AKP’li avukattır daha sonra hakim olmuştur. İl Seçim Kurulu Başkanı olmak için de eskiden en kıdemli hakim olmak gerekiyordu. Yasayı değiştirdikleri için kura, torpil ve avantayla hakim olunuyor. Bu da o hakimliği kaybetmemek için AKP'lilere yaranmak için yaptı bunu” dedi.

whatsapp-image-2024-04-06-at-23-31-01-1.jpeg

“TÜRK MİLLETİNE HAKARETTİR”

Çerçioğlu’na yemekhanede mazbata verilmesini Türk milletine hakaret olarak nitelendiren Enginyurt, “Yani bir Belediye Başkanı emin olarak seçilen Şehrül Emin’e bu hakaret Türk milletine hakarettir. Sadece Aydınlıya değil 85 milyona hakaret etmiştir bu adam yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum