Erim Nazilli’ye bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Erim Nazilli’ye bir dizi ziyaret gerçekleştirdi
ABONE OL
AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Nazilli’de hayata geçen ve geçecek olan projeleri yerinde ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

AYŞE AKTAŞ- Nazilli’de uzun süredir atıl durumda olan ve 25 senedir faaliyet göstermeyen, geçtiğimiz aylarda yeniden canlandıran  14 bin metrekare kapalı alana sahip Kültür Merkezinde, Halk Eğitim Merkezi, kütüphane ve tiyatro salonu kullanıma açıldı. Açıldığı günden bu yana halkın ilgi gösterdiği Kültür Merkezini ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’e Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Abak eşlik etti.

Uzun yıllardır atıl durumda olan binanın kültür yuvasına dönüştürüldüğünü söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, “1992 yılında yapımına başlanan ve ilçenin kanayan yarası olan binayı göreve gelir gelmez işe el attık. İlçenin tüm paydaşlarıyla güç birliği yapıp binamızı hizmete açtık. Otomasyon sistemi, hidrolik sahneli tiyatrosu, iklimlendirme sistemiyle birlikte milli servet niteliği taşıyan bir bina burası. Nazilli’mize hayırlı olsun” dedi. 

‘BASMA DESENLERİ SERGİLENECEK’
Nazilli tarihini yansıtan, atıl olan kısımlar yeniden çalışmalar yapılan Sümerbank  Basma Fabrikası’nda ise çalışmalar devam ediyor. Üçüncü derecede sit alanı olan fabrika binası, Adnan Menderes Üniversitesi, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Nazilli Belediyesi’nin gerçekleştireceği ortak bir projeyle yeniden düzenlenip üretim, istihdam, eğitim ve kültür merkezi haline dönüştürülecek. Yapılacak proje hakkında bilgi veren Milletvekili Erim, önceliklerinin bölgeye tekstilcinin gelmesi olduğunu vurgulayarak, "Vatandaş, eskiden olduğu gibi pamuğunu getirip satsın. Alt kısmında bir blokta sanayi müzesi olacak. Basma desenleri sergilenecek. Tekstil Meslek Yüksek Okulu, kağıt üzerinde kurulu öğrenicisi yok. Onu buraya taşıyacağız. Tekstil üzerine okuyanlar gelsin burada part time çalışıp stajını yaparak işi öğrensin ve kendi işini kursun” dedi. 

‘FABRİKAMIZI TEKRAR CANLANDIRACAĞIZ’
Planın iki aşamalı hazırlandığını ifade eden Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, birinci etapta bir müze uzmanı, Nazilli Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nden bir personel ve ADÜ’den Sanat Tarihi öğretim üyesinin olduğu 3 kişilik komisyonun fabrikadaki sanayi ve endüstri cihazlarını analiz edip sergilenmeye uygun olanları analiz edeceğini belirtti. İkinci bölümde ise yapıların ihale usulüyle sanayici ve iş adamlarına tahsis edileceğini belirten Tuncer, “Ekonomik ve kültürel anlamda girift bir modelle fabrikayı tekrar kazandırmayı amaçlıyoruz. Bir binayı kültür müzesi olarak kullanıp ürünleri sergileyeceğiz. Bölgenin Nazilli tarihi için büyük önemi var tekrar ayağa kaldırmak için kararlıyız” diye konuştu.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.