Eşinin işini elinden alarak patronu oldu

Eşinin işini elinden alarak patronu oldu
ABONE OL
Çine’de yaşayan 37 yaşındaki Hatice Kocabaş, arıcılık yapan eşine yardım ederken patron oldu. 700 kovan arıyla tek tek ilgilenen kadın girişimci 3 yıl önce açtığı dükkanda da ürünlerini satıyor.

(ÖZGE KAHRAMAN) Bir zamanlar eşine işlerinde yardım eden 37 yaşındaki 3 çocuk annesi Hatice Kocabaş şimdi eşinin patronu oldu. Eşiyle birlikte işe başladıklarında 50 kovan arısı bulunduğunu şimdi ise kovan sayısını 700’e çıkardığını söyleyen Kocabaş, “kadının yapamayacağı hiç bir şey yok” dedi. Arıcılığın baba mesleği olduğunu bu yüzden arıya yabancı olmadığını belirten Kocabaş, “Babam da arıcılık mesleği ile ilgileniyordu bu yüzden arıcılığın nasıl yapıldığını az çok biliyordum. Ev işlerinden artan zamanda eşime yardım etmeye karar verdim, hobi olarak başladığım bu iş benim mesleğim oldu” dedi. Evde dizi izlemek yerine kendi işinin patronu olmaya karar veren Kocabaş, tam 20 yıldır arıcılık mesleği ile uğraştığını ifade etti. 
EŞİNİN PATRONU OLDU
Eşinin işini elinden alan ve patron olan Kocabaş 3 yıl önce açtığı dükkanında da kendi ürünlerini sattığını ifade etti. İşini aşkla yapan kadın girişimci her gün arılarını görmeye giderken, bugüne kadar hiçbir arısının ölmesine izin vermediğini söyledi. Türkiye’nin bazı bölgelerinde kovanları olduğunu belirten Kocabaş, “Çiçek balı için Ankara’da Çam balı içinde Milas bölgesinde kovanlarımız var. Çine bölgesine koyduğumuz arılara da her gün görmeye gidiyorum” diye konuştu.  Kadınlarında kendi işlerinin patronu olabileceğini kaydeden Kocabaş,  “50 kovanla başladığımız bu işte şimdi 700 kovanımız var. Çine’de 3 yıl önce açtığımız dükkanımızda da kendi ürünlerimizi satıyoruz. Arıcılık aslında zor bir meslek ancak sevdikten sonra her iş insana kolay geliyor. Eşimle birlikte elele verdiğimizde büyük işler başardığımızı gördük. Kadınlar isterse ev ekonomisine katkıda bulunabilir. Onlarda kendi işinin patronu olabilir.” ifadelerini kullandı.

esinin-isini-elinden-alarak-patronu-oldu-107256-a6c4a7c9abcc00434f544f978e1aeea8.jpegesinin-isini-elinden-alarak-patronu-oldu-107256-b96995d7cfda64afefcb6267a1a8d15a.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.