Eski otobüs garajına kapalı pazaryeri yapılacak

Eski otobüs garajına kapalı pazaryeri yapılacak
ABONE OL
Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, eski otobüs garajı arazisine üstü kapalı pazaryeri ve altına da katlı otopark yapacaklarını açıkladı.

MURAT TAN - Bir önceki dönemde Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Efeler Belediyesi’ni mal paylaşımı nedeniyle karşı karşıya getiren eski otobüs garajının akıbetinin ne olacağı yeni dönemde belli oldu. Eski carrefour alanının da bulunduğu eski otobüs garajı arazisiyle ilgili olarak yeni dönemde proje geliştirilmesi için kolları sıvayan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, alanda üzeri güneş enerjisi panelleri olacak şekilde altı otopark ve üstü iki katlı pazaryeri yapacaklarını söyledi. 13 bin 400 metrekarelik arazide, otopark ve kapalı pazaryeri dışında çocuk oyun parkı ile birlikte bazı dükkanlar da yapabileceklerini belirten Atay, ilerleyen süreçte şekillendirecekleri projeyi kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti. 

“KENTİN CAZİBE MERKEZLERİNDEN OLACAK”
Eski otobüs garajında yapmayı planladıkları kapalı pazaryerinden Kurtuluş Mahallesi ile 7 Eylül Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların faydalanacağını söyleyen Başkan Atay, “İstanbul’dan uzman bir arkadaşımız geldi ve burada incelemeler yaptı. Kapalı pazaryerimiz iki katlı olacak. 500 pazarcımız için tek kat yetmiyor. O yüzden iki katlı yapılmasını uygun gördük. Bu alanı çok amaçlı olarak değerlendirmeyi düşünüyoruz. Kapalı pazaryeri, benzin istasyonunun yanında kalan kısma yapılacak. Ortada ise çocuk oyun parkı yapmayı düşünüyoruz. Diğer kalan kısmıysa da Starbucks gibi işletmelere dönük dükkanlar yapabiliriz ancak bizim burayı ailelerin çocuklarıyla da gelebileceği şehrin bir cazibe merkezine dönüştürmek gibi bir fikrimiz var. Etrafını çevireceğiz ve içeride güvenlik de olacak. Kadınlarımız aynı zamanda gelsinler, kuracağımız parkta çocuklarıyla da ilgilensinler istiyoruz. Kültür Müdürlüğümüzden bir kadın personelimizi de bu parkta görevlendirip, çocuklara bir şeyler öğretmelerini ve onlarla oyunlar oynamalarını da sağlayacağız” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum