Esnaf müjdeli haberi bekliyor

Esnaf müjdeli haberi bekliyor
ABONE OL
Normalleşme takvimi kapsamında kahvehaneler ve kafeler kapılarını açarken internet kafeler ve oyun salonları için henüz bir karar açıklanmadı. Aydın Kahveciler Odası Başkanı Uğur Anbarlı, esnafın müjdeli haberi beklediğini söyledi.     

TÜRKER KOCAKAHYA - Türkiye’de koronavirüs pandemi sürecindeki tedbirler kapsamında bir çok alanın olduğu gibi kahvehaneler, kafeler, internet kafeler ve oyun salonları kapatıldı. Uzun süre kapalı kalan bu işletmelerden kahvehaneler ve kafeler, açıklanan normalleşme takvimi kapsamında 1 Haziran’da kapılarını yeniden açtı. Ancak internet kafeler ve oyun salonları için herhangi bir açılış tarihi belirlenmedi. Bundan dolayı işyerini açamayan esnaf da alınacak kararı merakla beklemeye başladı. Mart ayından bu yana dükkanları kapalı olan ve iş yapamayan esnafın bu süreçte ciddi bir maddi zarara uğradığı ifade edildi. Aydın’da bu işletmelerin bağlı olduğu Aydın Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Uğur Anbarlı da esnafın mağduriyetine vurgu yaptı. 

ANKARA’DA GİRİŞİMLERDE BULUNULDU
Başkan Anbarlı, konuyla ilgili Ankara’da bir araya gelen temsilcilerle bir takım temaslarda bulunulduğunu belirterek, “Konuyla ilgili görüşmeler yapıldı. Biz konuyu dile getirdik. Ancak şuan için net bir tarih yok. Temmuz ayında yeniden açılabileceği ön görülüyor” dedi. Kapalı kaldığı süreçte işletmelerin önemli bir zarar yaşadığını belirten Anbarlı, “Ortalama bir işletmenin 30 bin TL kadar zarar ettiğini söyleyebiliriz. Efeler’de 20’ye yakın işletmemiz var. Hepsiyle sık sık iletişim halindeyiz. Onlar da bir an önce kapılarını açarak yeniden çalışmak için müjdeli haberin gelmesini bekliyorlar. Bizler de beklemeye geçtik” ifadelerini kullandı. 

esnaf-mujdeli-haberi-bekliyor-166371-d78da3feafece8dc77b84af06f70f547.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum