"Esnaf ve meslek odaları tatildeler mi?"

"Esnaf ve meslek odaları tatildeler mi?"
ABONE OL
İYİ Parti İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak, koronavirüs salgını nedeniyle zor günler yaşayan esnaflar adına açıklama yaptı.

İYİ Parti İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak, esnafların, koronavirüs salgınından dolayı yaşadığı güçlüklere vurgu yaptı. Alak, yaptığı yazılı açıklamada, “Siftah yapmayan, maliye, sigorta, elektrik, su, doğalgaz faturalarını, iş yeri kirasını ve banka kredisini ödeyemeyen esnafa da ciddi yardım yapılsın. Esnafımız pandemi nedeniyle yaşadığı mağduriyetlerini birkaç ay idare edebildi. Gel gör ki borçlar dağ gibi yığılmaya başladı.  Esnafımız yapılan destek yardımlarının çok yetersiz olduğunu ifade ederek sıkıntılarını gelip bizlerle paylaşıyorlar. Esnaflarımız yalnız bırakılıyorlar. En çok da; esnafın hakkını ve hukukunu savunmak için varlığını sürdüren esnaf ve meslek odaları başkanları ve yönetimleri tarafından yalnız bırakıyorlar bunlara dernekleri de dahil edebiliriz. Esnaf ve meslek odaları Miami‘de tatildeler mi? Pandemi dolayısı ile ülkeye gelemiyorlar mı? Onlara göre her şey güllük gülistanlık mıdır? En çok ihtiyacı olduğu anda nerede bulunurlar? Nerede ortaya çıkarlar?  Kara günde ve ihtiyacı olduğu anda esnafın yanında olmayan esnaf ve meslek odaları ve dernekleri neden bu konuda esnafın ve zanaatkarların sesi olmazlar?” ifadelerini kullandı.

“ESNAFA SAHİP ÇIKMA GÜNÜ”
Esnafa sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Alak, şöyle devam etti:
“Gün birlik günü! Gün mağdurun yanında olma günü. Pandemi dolayısıyla kapısına kilit vurulan esnafın sahip çıkma günü. Başkanlık koltuklarında oturup protokol sıralarında Başkanım diye hitap edilmesinden haz duyan oda başkanı değil kara günde esnafın yanında olan oda başkanları görmek arzusundayız.  Esnafın derdini ben nasıl söyleyebilirim diye kıvranan kişilerden oda başkanı olmalı mı? Sorarım sizlere. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ sözünü rehber edinerek geleceğimiz ve bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti devletimizi yüceltmek için durmadan çalışacağız ve de çalışmaya devam edeceğiz. Oda ve dernek başkanlarımızın üyelerinin hak ve hukuklarını savunarak verilen görevi layıkıyla yapma sorumluluğunu akıllarından çıkarmalarını dileriz. Bütün Oda ve dernek başkanlarının birleşerek Esnafın Sesi olduğunu ve hakkını savunduğunu bir bütünlük içinde görmek arzusu içindeyiz.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.