Ekranların tanınan simalarından psikolog ve yazar Esra Ezmeci, mesleki unvan kullanımı nedeniyle yargılandığı davada hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimler, Ezmeci’nin "klinik" unvanını kullanma yetkisinin olmadığını ortaya çıkardı.
DİPLOMADA OLMAYAN UNVAN TABELAYA ASILDI
İstanbul Beşiktaş’taki ofisinde denetim yapan ekipler, Ezmeci'nin tabelasında yer alan "klinik psikolog" ifadesini incelemeye aldı. Yapılan incelemeler sonucunda, ünlü ismin bu unvanı kullanabilmesi için gerekli olan akademik diplomaya sahip olmadığı tespit edildi. Yetkililer, usulsüz unvan kullanımı gerekçesiyle durumu yargıya taşıdı.
SAVUNMASI YETERLİ OLMADI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame sonrası hakim karşısına çıkan Ezmeci, savunmasında klinik psikoloji üzerine eğitimler aldığını ve yüksek lisans yaptığını belirterek, unvanı doğrudan kullanmadığını iddia etti. Ancak mahkeme, iş yerindeki tabelada yer alan ifadeleri suçun somut delili olarak kabul etti.
MAHKEMEDEN HAPİS CEZASI VE HAGB KARARI
İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi, "Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun"a aykırı hareket edildiğine hükmederek Esra Ezmeci’yi 10 ay hapis cezasına mahkûm etti. Mahkeme, sanığın geçmişi ve yasal şartları göz önünde bulundurarak Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına (HAGB) karar verdi.
Ezmeci’nin avukatları aracılığıyla karara itiraz ederek süreci üst mahkemeye taşıdığı öğrenildi.



