Bayram öncesi et muhafazası ve tüketimine yönelik dikkat edilmesi konular da ön plana çıkıyor. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü (HSGM) tarafından kurban etinin doğru tüketimi ve et tüketirken dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili bilgilendirme yapıldı.

HSGM’nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda et yemekleri hazırlanırken özellikle yağ kullanımı ve doğru pişirme yöntemlerine ilişkin üzerinde durulması gereken hususlara dikkat çekildi.

KAVURMAYA İLAVE YAĞ EKLENMEMELİ!
Kurban Bayramı’nın geleneksel yemeği haline gelen kavurmanın içine ilave yağ eklenmemesi gerektiği belirtilen açıklamada, “Kurban Bayramı’nın geleneksel yemeği haline gelen kavurmanın içine ilave tereyağı iç/kuyruk yağı eklemeden kendi suyunda, kısık ateşte pişirme sağlık bir yöntem olarak yapılabilir. Etin hazırlanmasında haşlama, ızgara, fırında pişirme gibi yöntemler kullanılmalı, kızartmadan mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Et ilave edilen yemeklere yağ eklenmemelidir. Izgara yapımında etle ateş arasındaki uzaklık eti yakmayacak, kömürleşme olmayacak şekilde ayarlanması kanser yapıcı maddelerin oluşumunu önler.” ifadeleri kullanıldı. 

Et Tuketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Kurban Etini Tuketirken Bunlara Dikkat Internet Gazete 479141 0E999183Bd2621C30Caddd108E10C46E

Muhabir: Mine Eren