SANİYE BAŞKAN- 67 yaşındaki Gülşen, artan fiyatlardan dolayı vatandaşların tüketim anlayışının değiştiğini ifade etti. Baba mesleği olan kasaplığı devam ettiren Gülşen, “Hayat koşulları çok pahalı. Et tüketmek de lüks bir tüketim haline geldi ne yazık ki. Vatandaşların alım gücü düşük. Ayda bir kere et alabilen vatandaşlar var. Son gelen zamlardan dolayı bir kilo et alan vatandaş yarım kilo ya da gram ile almaya başladı" ifadelerini kullandı.

pahalilik-tuketim-anlayisini-etkiledi-422534-4be5e482d5e836f159af6906af15ceca.jpg

YEM FİYATLARI ETKİLİYOR
Et fiyatları hakkında bilgiler de veren Gülşen, şunları kaydetti: "Dana eti ve kıymanın kilosunu 350, dana sucuğu 370, kuzu pirzolayı 450, kemiksiz olanları 400 liradan satıyoruz. Tüketiciler daha çok dana etini tercih ediyor. Yılbaşı için şu anda bir zam söz konusu değil. Biz kasap esnafını zorlayan en önemli etken yem fiyatları. Yeme her zam gelişinde tezgahta olacak olan ürüne zam geliyor. Geçen sene et ve kıyma fiyatları 230 lira bandındaydı. Geçen sene alım gücü çok daha fazlaydı. Bu sene artan fiyatlardan dolayı vatandaşların hem alım gücü düştü, hem de tüketim anlayışı değişti."

pahalilik-tuketim-anlayisini-etkiledi-422534-548c10c7d3cb097a6c6777c368b5293f.jpg

pahalilik-tuketim-anlayisini-etkiledi-422534-861797b79bd8be744fdf6b47f727e86f.jpg

pahalilik-tuketim-anlayisini-etkiledi-422534-f1f887bd5de10aa90e7e77b6737011eb.jpg

Kaynak: Haber Merkezi