Ev hanımlarına emeklilik yolu 

Ev hanımlarına emeklilik yolu 
ABONE OL
Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunulan kanun teklifi ile maaşı ve düzenli geliri olmayan ev hanımlarına 25 yıl evliliklerini tamamlamaları kaydıyla borçlanma yöntemiyle emeklilik yolu açılacak.

ALPER ŞENDERE - TBMM’ye sunulan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut imzasını taşıyan kanun teklifi ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılarak evliliklerinde 25 yılı tamamlamış ev hanımlarına emeklilik yolu açılacak. Kanun teklifine göre borçlanma hakkından hiçbir düzenli aylık geliri olmayan kadınlar yararlanabilecek.

TEKLİF KOMİSYONDA
Plan ve Bütçe Komisyonu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda görüşmeleri devam eden kanun teklifi ile Türkiye’de yaşayan yaklaşık 11 milyon ev hanımının emeklilik statüsünden yararlandırılması amaçlanıyor. Zira yurt dışında yaşayan ev hanımları isteğe bağlı olarak yurt dışında geçirdikleri süreleri borçlandırarak primlerini ödeyerek emeklilik hakkından yararlanabiliyor. Kanun teklifi ile aynı hakkın Türkiye’de yaşayan ev hanımlarına da sağlanması, kadının güçlendirilmesi ve dezavantajlı durumdan çıkarılması hedefleniyor. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.