Ev temizliğinde bir devir geride kaldı

Ev temizliğinde bir devir geride kaldı
ABONE OL
Duvar kağıtları bugün yalnızca ev dekorasyonu için kullanılıyormuş görünse de ekonomiye dolaylı yoldan katkı sağlıyor.

(SİMGE ATA) Ses ve ısı yalıtımına duyarlı duvar kağıtları doğal gaz faturasını da yarı yarıya düşürüyor. Rahatlığıyla da kullananları memnun eden duvar kağıtları boya badana devrini geride bırakmaya başladı.
Nazilli'de evinin duvarlarını birbirinden renkli ve kullanışlı duvar kağıtlarıyla süslemek isteyenlerin adresi İlker Parke ve Duvar Kağıtları oldu. Kalite standartları son derece yüksek olan markaların, kullanıcılara sunulduğu duvar kağıdı mağazasında sınırsız ürün çeşidi bulunuyor. 

Duvar kağıtlarını; yıkanabilir olması, yangın esnasında aktif olarak alev almaması, güneş ışınlarına karşı dayanıklılığı ve ısı yalıtımı sağlaması amacıyla kullananlar kadar dekorasyon amacıyla kullananlar da var. Mevsim geçişinin yaşandığı şu aylarda evini yenilemek isteyenler de bu sebeplerle duvar kağıdına yöneldi. Özellikle boya badana işinden kaçmak isteyenler duvar kağıdının kolaylığı ve rahatlığıyla bahar temizliğinden kurtulmayı tercih ediyor. Vatandaş, ev dekorasyonunda bütünün bir parçasını oluşturan duvar kağıtlarını seçerken de işin uzmanından faydalanıyor. Yaklaşık 20 yıldır Nazilli'de hizmet veren ve marka haline gelen İlker Parke ve Duvar Kağıtları da bu bakımdan yoğun günler geçiriyor.

"DUVAR KAĞIDI ZORUNLU OLDU"
İşletme sahibi İlker Akçil, baharın gelmesiyle siparişlere yetişmekte zorlandıklarını belirterek, evini duvar kağıdıyla kaplatmak isteyenlere önemli tüyolar verdi. Akçil, duvar kağıdı deyince birçok vatandaşın aklına dekoratif olma özelliği geldiğini belirterek işin bununla kalmadığını söyledi. Amacına uygun kullanıldığında duvar kağıtlarının pek çok yönden tasarruf sağladığını ifade eden Akçil, "Müşterilerimizin çoğu evinin bakımına önem veren kişiler. En az yılda bir kez evini boyamak isteyen kişiler oluyor ancak bu işlem son derece külfetli. Elbette boyanın yeri ayrı ancak duvar kağıdı da uzun yıllar kullanılabilecek bir ürün. Bu bakımdan zorunlu olan bir ürün oldu" dedi.

MUTFAK FAYANSLARINI TEMİZLEMEK ÇOK KOLAY
Duvar kağıtlarının deri, kumaş ve kağıt dokulu olarak 3 gruba ayrıldığını söyleyen Akçil, özellikle deri dokulu duvar kağıtlarının evin en çok zaman geçirilen bölümünde yani mutfakta kullanıldığını ifade etti. Kullanım amacını; "Sürekli yağlanan ve kireçlenen fayans arkasını korumak için tercih ediliyor" diyerek açıklayan Akçil, deri dokuluların çok kolay silinebildiğine işaret etti. Temizleme işlemi için de arap sabunu kullanılmasının yeterli olduğunu söyledi.

EKONOMİK VE TEMİZ
İşçilikte profesyonel bir ekiple çalıştıklarını aktaran Akçil, "Ucuz kağıda kaçmadan her keseye hitap edebilecek, kaliteli ürünlerle sektörde yerimizi aldık. Müşterilerimizin çoğunluğu yurt dışında yaşayan gurbetçiler. Onlar kullanım amacına çok daha hakim. Duvar kağıdının rahatlığına, ekonomik olma ve kolay temizliğine alışmışlar ve her yaz geldiklerinde yenilenen ürünlerimizi mutlaka inceliyorlar. Yeni evlenecek çiftler de duvar kağıdını modern ve dekoratif buldukları için tercih ediyor" şeklinde konuştu.

"DOĞAL GAZ FATURASI YARI YARIYA DÜŞTÜ"
Duvar kağıtlarının duvara zarar vermediğine dair yanlış bir algı olduğunu söyleyen Akçil, "Eski duvar kağıtları sıvayla birleşiyordu. Kazıyarak söküyor, söktükçe de sıvaya zarar veriyordu ancak şimdikiler suyla ıslatılarak rahatlıkla sökülebiliyor. Duvarlara da zarar vermiyor" diyerek sorunun geçmişte kaldığını aktardı. Ürünün güneşten, soğuktan, sıcaktan etkilenmemesinin yanı sıra doğal gaz kullanımı da etkilediğini kaydeden Akçil, "Ürünü kullanan müşterilerim söylediğinde fark ettim. Isı yalıtımı olduğu için doğal gazı belli bir sevide tutmak yetiyor. Kendi evimin duvarlarını kaplattığımda da gördüm ki 450 TL gelen doğal gaz faturası 250 TL geldi" dedi.
Akçil'in mağazasında yine duvarları süslemeye yarayan patlatma doğal taş da bulunuyor. Akçil bu taşları Dallıca'daki üretim tesisinde şekillendirerek müşterilerin hizmetine sunarken evlerde kullanılan duvar kağıtlarının fiyatı katalog bazında değişiyor.

ev-temizliginde-bir-devir-geride-kaldi-99314-c3988efa2dab327e65261ba1a0a9393d.jpgev-temizliginde-bir-devir-geride-kaldi-99314-366bbd0a936343c840614bf1a28a3528.pngev-temizliginde-bir-devir-geride-kaldi-99314-050e71260f15583792676f6991e324b2.jpgev-temizliginde-bir-devir-geride-kaldi-99314-12bffc52dbaa6904aea56a15e6586518.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.