Evcil hayvanlarını ona emanet ediyorlar

Evcil hayvanlarını ona emanet ediyorlar
ABONE OL
Aydın’da Veteriner Sağlık Teknikerliği yapan Nur Melek Yaldız, ihtiyaç durumlarında hayvan sahiplerinin kedilerini misafir ediyor. 

(TUĞBA AYDIN)- ÖZEL HABER-  Son yıllarda büyük bir ihtiyaç haline gelen emanet pet hayvan bakımı, Aydın’da da yapılmaya başlandı. Şehir değişikliği ve acil durumlarda can dostlarını bırakabilecek birini bulamayan hayvan sahipleri, veteriner kliniklerinin kapısını çalıyor. Efeler ilçesinde Veteriner Sağlık Teknikerliği yapan 27 yaşındaki Nur Melek Yaldız, acil durumlarda kedileri misafir ediyor. 

Aydın’da henüz büyük çaplı bir pet hayvan bakım evinin olmadığını belirten Yaldız, bakım sürecine ilişkin bilgi verdi. 2017 yılından bu yana Veteriner Sağlık Teknikerliği yaptığını belirten Yaldız; “Pet otel, pet pansiyonu ve kedi-köpek bakımı çok dallı ve geniş bir konu. Klinikler de bu işi yapabiliyor, sadece pet otel ve pansiyon adına da işletmeler mevcut. Bu sürekli artan, gelişen ve ihtiyaç olan bir hizmet. Tatile gidiliyor ya da bir hastalık durumu olabiliyor kendileri evde bakamayacak oluyorlar ya da gittikleri yerde ev sahipleri istemiyorlar. Sonuçta tüylü hayvanlar ve herkes seviyor ama bazıları uzaktan seviyor” dedi.

“TATİLCİLERDEN TALEP DAHA FAZLA” 

Talebe ilişkin bilgi veren Yaldız; “Ben şu an sadece kedi bakıyorum. Benim de evimde iki kedim var. Talep olduğu zaman kişi arayıp ‘ben üç gün Antalya’ya gideceğim, kedimi de size bırakmak istiyorum dönüşte de sizden alacağım’ deyip bırakıyor. Mamasını, suyunu, kumunu tüm kişisel eşyalarını bırakarak güvenli bir ortamda oyun alanlarıyla beraber bu şekilde bir bakım gerçekleştiriyoruz. Aydın’ın kendi bünyesinde çok fazla talep yok ama Kuşadası, Didim ilçelerinden tatilciler geldiği için onlardan şu an daha çok talep var. Öğrenci arkadaşlarımızdan da talep var. Adana’da daha önce bu işi yapıyorduk. Misafir ettiğimiz bir alanımız vardı. Deneyimimiz var. Sonuç olarak mesleğimin adı zaten bu. Kedi-köpek bakımı tıraşı gibi her şeyle ilgileniyorum” ifadelerini kullandı.

“AYDIN’DA İHTİYAÇ VAR” 

Aydın’da bu hizmete ihtiyaç olduğunu sözlerine ekleyen Yaldız; “Aydın’da bir pet otel ve kuaförüne kesinlikle ihtiyaç var. Kuaför var ama hem pet oteli hem de kuaförlük hizmeti veren profesyonel bir alan daha da nezih bir ortam Aydın’da ihtiyaç var” diye konuştu. 

pet-hayvanlarini-ona-emanet-ediyorlar-292255-824108b8545740ef4ec6e1873a00a130.jpgpet-hayvanlarini-ona-emanet-ediyorlar-292255-7c94974e40636fe21a9c0faf80b7a869.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.