Evde bakım yardımı ödemeleri başladı 

Evde bakım yardımı ödemeleri başladı 
ABONE OL
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 530 bin vatandaş için 968 milyon 200 bin TL’yi bulan Evde Bakım Yardımı ödemesinin bugün itibariyle hesaplara yatacağını açıkladı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ‘Evde Bakım Yardımı’ ödemelerinin başladığını açıkladı. Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlara aileleri yanında ekonomik destek sağlamak amacıyla yapılan ödemenin bugün hesaplara yatırılacağı belirtildi.  

 

Engelli vatandaşlara yönelik politikaları, aile odaklı sosyal hizmet vizyonu doğrultusunda geliştirdiklerini vurgulayan Bakan Yanık, “Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımızın aileleri yanında desteklenmeleri öncelikli hedeflerimizden birisi. Yaşamlarını kendi başlarına sürdüremeyen, ailesi yanında bakımı mümkün olmayan engelli vatandaşlarımıza kuruluşlarda bakım hizmeti sunuyoruz. Aileleri yanında kalan engellilere ise gündüzlü bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleriyle destek oluyoruz. Evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlarımızı da destekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

 


ÖDENEN ÜCRET YÜKSELTİLDİ 
Ödemenin yapılacağını açıklayan Yanık, ücretler konusunda da bilgi verdi. Bakan Yanık, 2021 yılı temmuz-aralık dönemi için evde bakım yardımının aylık bin 657 liradan bin 797 liraya çıkarıldığını hatırlatarak, bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen 530 bin vatandaşa “evde bakım yardımı” yapıldığını belirtti. Bakan Yanık, toplamda 968 milyon 200 bin TL ‘evde bakım yardımı’ ödemesinin hesaplara yatacağını söylerken, ödemelerin tüm engelli vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. 

evde-bakim-yardimi-odemeleri-basladi-230721-8c4f45f8fc53d3933b5ebe7359993483.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.