Ezanı ıslıklayanlara tepki

Ezanı ıslıklayanlara tepki
ABONE OL
TÜGVA Aydın İl Temsilciliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İstanbul Taksim'de yürüyüş düzenledikleri sırada okunan yatsı ezanını ıslıklarıyla protesto ettikleri iddia edilen kadınları eleştirdi.

(ŞERMİN ÇOLAK) 8 Mart Dünya Kadınlar gününde bir grup kadın tarafından Taksim’de ezana saygısızlık yapıldığı iddia edilmiş, iddialalara duyarsız kalamayan birçok Sivil Toplum Kuruluşu tepki göstermişti. Konuya ilişkin bir tepki de Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Aydın İl Temsilciliğinden geldi. 

İl Temsilcisi Sefa Şık, “Ezan, göğün ve yerin yegâne hükümranı olan Allah'ın, bu hükümranlığının yeryüzünde ve gökyüzünde günde beş defa ilân edilmesinin adıdır. Ezan, yani bu ilâhî ilân, muhatabı olan insana, her türlü günlük meşgalesinin en yoğun olduğu anlarda okunarak, bu meşgalelerin yeryüzünün ve gökyüzünün Rabbi olan Allah'a ve onun dinine ne kadar uyduğunu tefekküre zorlayan bir çağrıdır” diyerek sözlerine başladı.

"KABUL EDEBİLECEĞİMİZ BİR ŞEY DEĞİL"
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü'nde ezana yapılan saygısızlık, bu duygu ve düşüncelerimiz göz önünde bulundurulduğunda açık bir şekilde görüleceği üzere, asla ve kat'â kabul edilebilir değildir” diyen Şık, “Bu toprakların mayası olan ezânımıza yapılan saygısızlığın anlaşılır bir tarafı yoktur.  Gözbebeğimiz Mescid-i Aksa'mızın durumunu da yakından takip ediyor, atılan her bir taşın evvelinde ve sonrasında o ruhu iliklerimize dek hissediyoruz" ifadelerini kullandı.
YENİ ZELANDA'DAKİ SALDIRIYI KINADILAR
Yeni Zelanda’daki Al Noor ve Linwood Camilerine Cuma namazı esnasında yapılan silahlı saldırıyı da hatırlatan Şık, “Kültür Emperyalizmi İslamofobi virüsüyle bütün dünyayı yanlış tanıdıkları İslama ve Müslümanlara karşı kışkırtıyor. Biz de Yeni Zelanda’daki hain saldırıyı lanetliyor, İslamofobi’yi mağlup edeceğimizi ilan ediyor, şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.