“Faaliyete geçen esnaf daha çok”

“Faaliyete geçen esnaf daha çok”
ABONE OL
Türkiye’nin bir çok yerinde ekonomik sebeplerle işletmelerini kapatan esnaflar gündeme gelirken Köşk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Ergücü, ilçede kapanan esnafa göre faaliyete geçenin daha fazla olduğunu belirtti.

(TÜRKER KOCAKAHYA)-ÖZEL HABER-  Son dönemde özellikle girdi maliyetlerinin artması ve kazancın da bunu karşılaşmaması nedeniyle farklı sektörlerde hizmet veren esnaflar dükkanlarını kapatma yoluna gidiyor. Farklı şehirlerden kepenk indirme haberleri gelirken Aydın’ın Köşk ilçesinde ise açılan iş yerleri ekonomiye can suyu oluyor. Köşk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Ergücü, açılan ve kapanan iş yerleriyle ilgili değerlendirmede bulundu. Ayda ortalama 15 iş yeri açılıyorsa sadece 5 esnafın odadan kaydını sildirdiğini kaydeden Ergücü, kayıt yaptıran esnafın daha fazla olduğunu belirtti. 

ESNAFLAR TARIMLA DA UĞRAŞIYOR 

Köşk’te bir çok esnafın aynı zamanda tarımla da uğraştığına dikkat çeken Ergücü, “Köşk özelinde esnafımızın bir çoğunun işine destek olabilecek zeytin, kestane ve incir gibi bahçeleri var. Bu nedenle esnaf iş kolunda sorun yaşasa da tarımdan gelir elde edebiliyor” dedi. Bu tarz çalışan esnafın bir nebze olsun rahat ettiğini belirten Ergücü, “Bu kısım dışında kalan esnaf ise çok rahat değil. Girdi maliyetleri çok yüksek. Köşk’te ev kiraları da bin ile bin 500 liradan ağaşı değil. Bu nedenle bir çok esnaf ilçe merkezine yakın köylerde ev tutuyor. Ama işyerleri merkezde yer alıyor. Böylelikle geçinmeye çalışıyorlar” diye konuştu.  

“BİN 300 CİVARI ÜYE VAR”

Odalarına kayıtlı bin 300 civarında kayıtlı esnaf olduğuna değinen Ergücü, karma bir oda olduklarını ve her iş kolundan esnafın kayıtlı olduğunu belirtti. 32 yıldır yönetimde olduğunu belirten Ergücü, “19 yıl başkanvekilliği ve 8 buçuk sene yönetim kurulu üyeliği yaptım. 5 yıldır da başkanlık yapıyorum. Başkanlıkta ikinci dönemim” dedi. Oda olarak belli dönemlerde etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Ergücü, maliyet artışından dolayı etkinliklerin çok fazla olmadığını da sözlerine ekledi.  

 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.