Faizler düştü, fiyatlar arttı  

Faizler düştü, fiyatlar arttı  
ABONE OL
Son dönemde ev kredilerinde faiz oranlarının düşmesiyle hareketlenen emlak sektöründe fırsatçıların artması ev alacakları üzdü.

TÜRKER KOCAKAHYA - Aydın’da emlakçılık yapan Mustafa Yılmaz, bazı ev sahiplerinin fiyatlarda 25 ile 40 bin Lira arasında artış yaptığını söyledi. 

Türkiye’de son dönemde ev kredilerinin faiz oranlarında yapılan indirim, ev alma hayali kuran birçok vatandaşı memnun etti. Bütçeleri ölçüsünde ev sahibi olmak isteyen kişiler bankalara başvurmaya başladı. Emlak sektörünü hareketlendiren bu indirimi fırsat bilen bazı ev sahipleri ise ev fiyatlarında artışa gitti. Bu kapsamda bazı evlerin fiyatlarında yüzde 10 ile 20 arasında artış yaşandığı ifade edildi. Efeler’de emlakçılık yapan Netses Gayrimenkul İşletme Sahibi Mustafa Yılmaz da süreçle ilgili bilgi verdi. Devletin, vatandaşın rahatlıkla ev sahibi olması için faiz indirimine gittiğini belirten Yılmaz, “Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar da arayışa başladı. Son 3 günde 15 kişiye ev gösterdik” dedi. 

“FİYAT YÜKSELTMEYE GİTTİLER”
Birçok insanın ev arayışına girdiğini ancak bazılarının piyasayı bilmediğini belirten Yılmaz, “Burada bütçeye göre bir ayarlama ve fiyat analizi yapılması gerekiyor. Faizlerin düştüğü ilk günlerde çok yoğun bir talep oldu. Fakat bu talebi görünce bazı ev sahipleri fiyat yükseltmeye gitti. Burada evler ortalama 25 ile 40 bin Lira civarında arttı. Bu da neredeyse yüzde 10 ile 20 artış demek. Bu hem doğru değil hem de etik değil. Tabi bunu yapmayan dürüst ev sahiplerimiz de var. Onları da takdirle karşılıyorum. Müşteriler de evleri takip ediyor. Onlar da bu fiyat artışını soruyor.  Tabi burada ev sahibi ve bankalar para kazanırken yük alıcıya kalıyor” ifadelerini kullandı. 

SATIŞLAR ARTTI 
Ev arayışında olan kişilerin bütçeleri ile ilgili de bilgi veren Yılmaz, “Genelde kredi kullanan müşterilerimiz 200 bin ile 300 bin Lira bandında evlere bakıyor. Bazen ise bu rakam 350 bin Lira’ya çıkabiliyor. Bunların üzerine çıkan çok az kişi var. 450 – 500 bin Lira bandında ev almak isteyenler genelde faiz indirimini beklemiyor. Çoğu zaman belli birikime sahip oluyorlar” dedi. İnsanların faiz indirimini değerlendirdiğini belirten Yılmaz, “Şuan baya satış var. Biz faiz indirimi başladığı süreçten bu yana 4 tane ev sattık. Bunun yanında başvurusunu yapan kişiler de var” dedi. Sadece satış yapmadıklarını ve aynı zamanda vatandaşlara ev sahibi olma konusunda bilgiler de verdiklerini belirten Yılmaz, insanlara bütçelerine göre en iyi tercihi yapmaları konusunda yardımcı olduklarını da kaydetti. 

“KİRA ERTELEYENLER OLDU”
Son olarak koronavirüs sürecinde kiralık evlerle ilgili değerlendirmede bulunan Yılmaz, “ Özellikle örgün eğitimin olmadığı bu süreçte öğrenciler evleri boşaltmaya başladı. Burada bazı ev sahiplerimiz 2-3 ay kira erteledi. Yada kirayı yarı fiyata düşürdü. Biz de ev sahipleri ile kiracılar arasında iletişim sağladık. Burada sağ duyu gösteren ev sahiplerine teşekkür ediyorum. Dayanışma böyle zamanlarda olmalı. Öğrencilerin şartları belli. Mezun olanlar nedeniyle de evler boşalmaya başladı” ifadelerini kullandı.

faizler-dustu-fiyatlar-artti-165014-82be5bda41df2c7438e04520fd188cf6.jpgfaizler-dustu-fiyatlar-artti-165014-84a642d33b0ded712eef58e74ef32beb.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.