Fatura ödemelerinde normale geçiş tarihi açıklandı

Fatura ödemelerinde normale geçiş tarihi açıklandı
ABONE OL
Fatura borcu olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 1 Temmuz 'dan sonra faturalarda normalleşmeye gidileceği ve tahsilathların başlayacağı bildirildi.

Korona pandemisi nedeniyle geçtiğimiz Mart ayında faturalarda yeni döneme girilmişti. Ödenmemiş faturaları nedeniyle vatandaşların elektrik, su iel doğalgazlarının kesilmemesi kararı alınmıştı. Habertürk'te yer alan bilgiye göre 1 Haziran günü normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte faturlaarda normale dönülecek tarih de belli oldı. 

1000 TL 'YE KADAR BORCU OLANLAR

Evlerin faturaları kesilmedi. İşyerleri için ise 1000 TL 'nin altında fatura gelen yerlerin elektrik, su ile doğalgazı kesilmedi. 

1 TEMMUZ 'DA BAŞLIYOR

Edinilen son dakika bilgilerine göre elektrik ile doğalgazda 1 Temmuz günü normale dönülüyor. 1 Temmuz 'dan sonra fatura okuma ve tahsilat mevzuatı eksiksiz şekilde yapılacak ve faturalarını ödemeyen vatandaşların elektrik ile doğalgazları kapatılacak. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun elektrik ve doğal gazda fatura okuma ve tahsilat yönetmeliklerine baktığımızda tüketimler, 25 günden az 35 günden fazla süreyle ölçülemeyecek. Öngörülen sürede (ve sonrasında yapılacak ek bildirimlere karşın) borcunu ödemeyen abonenin elektriğinin ve gazının kesilmesi gündeme gelebilecek.

Tahsilatların düştüğünü ifade eden sektör temsilcileri, enerji talebine ilişkin bir soruyu da, “1 Haziran’la birlikte başta şehirlerarası seyahat yasağı olmak üzer kısıtların önemli bir bölümü kaldırıldı. Restoranlar, cafeler, lokantalar, berberler yeniden faaliyete geçti. Alış veriş merkezleri açıldı. Sanayi sektöründen de bir miktar ek talep var. Otellerin de elektrik talebinin aşama aşama artması bekleniyor” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.