Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bazı illerde milli eğitim müdürlerinin görev yerleri değiştirilirken, bu kapsamda Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Erzurum'a atandı. Aydın'a ise Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit'in ataması yapıldı. Yiğit, Elazığ'da görevini Şahin'e devretti.

Veda Mesajı Yayımladı

Kente veda etmesi nedeniyle bir de mesaj yayımlayan Yiğit, "Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin'in takdir ve tensipleriyle Aydın İl Millî Eğitim Müdürlüğü görevine atanmış olmamdan dolayı yürütmekte olduğum Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevimden bugün itibarıyla ayrılıyorum. Şahsıma böylesine onurlu bir görevi tevdi eden Sayın Bakanımıza şükranlarımı arz ederim." sözlerini kaydetti.

Felaketlerle sarsılan şehirden Aydın'a atandı! O il müdürü görevi devretti geliyor

Birçok Proje Hayata Geçirildi

Yiğit mesajında, Elazığ'daki görev süresince geliştirdikleri projelere dikkat çekti. "Okul Tabanlı İzleme Projesi, Münazara etkinlikleri, Tiyatro Zamanı Projesi, Bizim Kütüphane Okumaları, Nesilden Nesle Oyun Köprüsü, Hasbihale Geldik Projesi, Elazığ Öğretmen Akademileri, İpek Yoluna Bir Yolculuk Bin Keşif gibi birçok proje ile hem öğrencilerimizin hem de öğretmenlerimizin yüreğine dokunduk." ifadelerini kullanan Yiğit, 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Elazığ depreminin yaralarını sarmaya çalıştıklarına parmak bastı.

CHP’li Karakoz’a önemli İzmir görevi
CHP’li Karakoz’a önemli İzmir görevi
İçeriği Görüntüle

Yıkımın Ardından Yoğun Çalışma

Yiğit mesajında, "Yaşamış olduğumuz 24 Ocak Elazığ depreminin ardından gece gündüz demeden eğitim camiası olarak hep birlikte şehrimizin yaralarını sarmaya çaba gösterdik. 24 Ocak 2020 Elazığ Depremi'nden sonra bin 28 derslikli 61 okulun yapımı tamamladık. 100 öğrenci kapasiteli bir pansiyon ile 4 ilçemizde 40 öğretmen lojmanının yapımını tamamladık. 276 derslikli 15 okulun yapımı devam ederken, 24 derslikli 3 okulumuz da ihale sürecine girdi. Depremden sonra geçici binalarda hizmet veren İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yeni hizmet binasının ihalesini yaparak inşaatını başlatırken, şehrimizin önemli ihtiyaçlarından bir olan öğretmenevi için de ihale aşamasına geldik." ifadelerine yer verdi.

Felaketlerle sarsılan şehirden Aydın'a atandı! O il müdürü görevi devretti geliyor

Mehmet Yiğit Kimdir?

Evli ve 2 çocuk babası olan Yiğit, 1978 yılında Kayseri'de dünyaya geldi. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden 2000 yılında mezun olmasının ardından 2000-2005 yılları arasında Yozgat'ta, 2005-2014 yılları arasında Ankara'da çeşitli okul ve kurumlarda müdür yardımcılığı ile müdürlük görevlerinde bulundu. 2014 yılında İzmir'de göreve başladı. Yiğit, İzmir Fen Lisesi ve Bornova Anadolu Lisesi'nde müdürlük yaptıktan sonra 2016 yılında İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak görevlendirildi. 2018 yılında İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine atanan Yiğit, 2018-2022 yılları arasında yürüttüğü il müdür yardımcılığı görevi süresince Milli Eğitim Bakanlığı'nda birçok projede görev aldı. 4 Şubat 2022 tarihinde Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Yiğit, yüksek lisansını Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde 2008 yılında tamamladı. Yiğit bunun yanı sıra Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 2009 yılında ve Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu'ndan 2014 yılında mezun oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ