Adalet Bakanı Akın Gürlek’in emriyle yeniden açılarak aktifleştirilen dosyalardan biri de BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilen öldüğü helikopter kazasına ait soruşturma. 17 yıl sonra açılan Yazıcıoğlu dosyasından tutuklanan 19 şüphelinin ifadelerinde kan donduran detaylar ortaya çıktı.

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) eski lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun 2009'da hayatını kaybettiği helikopter kazasına dair yürütülen yeni soruşturmada önceki günlerde tutuklanan 19 kişinin itirafları olayın “acımasızca gerçekleştirilen bir FETÖ organizasyonu” olduğunu gözler önüne sermeye devam ediyor.

Kazanın olduğu gün helikopterin enkazının olduğu bölgenin hemen belirlendiğini ancak ekiplerin kasıtlı olarak olay yerine yönlendirilmediğini itiraf eden FETÖ'cü hainlerin başka itiraflarıyla da olayın üzerindeki FETÖ parmak izini de iyice belirginleştiriyor.

ÖKSÜZ İLE TEMASTAKİ F14 PİLOTU

Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopterin kırıma uğradığı anda bölgede uçuş yapan F-4 uçağının pilotlarından Ali Armağan'ın FETÖ geçmişi de belirgenleşen parmak izlerinden...

15 Temmuz sonrasında FETÖ üyeliğinden tutuklanan Armağan’ın, 2010 yılından itibaren örgütün gizli operasyonel hatlarını kullandığı ve örgütün sözde TSK imamı Adil Öksüz ile 2012-2014 yılları arasında 152 defa iletişim kurduğu tespit edildi.

İSTİHBARATÇI POLİS

O dönem Kahramanmaraş İstihbarat Şubesinde görevli olan İsmail Kaya’nın ifadesi de önemli detaylarla dolu. Kaya; olay günü arama kurtarma çalışmalarında hedef bölgenin başka yerlere kaydırılmasına neden olan sahte bilgi notunu, dönemin İstihbarat Amiri Dursun Özmen’in emriyle gönderdiğini söyledi.

Şubede görevli İlyas Uçar'ın kazadan hemen sonra baz istasyonu sinyal verileri üzerinden 1.5 kilometrelik bir alanda kaza yerini doğru tespit ettiğini ancak enkaza ancak 3 gün sonra ulaşıldığını belirten Kaya, Uçar’ın "Israrla benim bulduğum adrese gitmiyorlar" şeklinde konuştuğunu aktardı.

ISPARTA UÇAĞINI DA İNCELEMİŞ

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasındaki en önemli FETÖ detaylarından biri de kaza Kırım Heyeti Başkanı olan Feridun Seren'in, 30 Kasım 2007’de Isparta’da düşen ve içinde Türkiye’nin nükleer çalışmalarını yürüten 6 bilim insanının da bulunduğu 57 kişinin hayatını kaybettiği Atlasjet uçağı kazasında da Kaza Kırım ekibinin başında olduğu. Söz konusu kazada, 5 fizikçi ile birlikte Türkiye'nin önemli bilim insanlarından Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Toryum projesi olarak bilinen Türk Ulusal Hızlandırıcı Projesi'nin de yürütücülüğünü yapan Prof. Dr. Engin Arık da hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Haber Merkezi