GEKA Aydın’daki 3 ilçeyi işaret etti

GEKA Aydın’daki 3 ilçeyi işaret etti
 Muhabir
Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 2024-2028 Bölge Planı kapsamında Aydın’ı da yakında ilgilendiren ‘Örnek Yatırım Fırsatları ve Proje Fikri Künyeleri’ belirlendi. Taslakları oluşturulan projeler arasında Nazilli, Söke ve Çine’de nüfusu bin kişinin üzerindeki kırsal mahallelerde ‘Atıl Tesislerin Oyun ve Spor Alanlarına Dönüştürülmesi Projesi’ büyük dikkat uyandırdı.

Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Murat Tan'ın haberine göre, GEKA’nın yol haritasını oluşturan 2024-2028 Bölge Planı’nın detayları belli oldu. ‘Örnek Yatırım Fırsatları ve Proje Fikri Künyeleri’ne de yer verilen bölge planında, ‘Sosyal Risklerin Azaltılması ve Kentsel Hizmetlerin Geliştirilmesi’ başlığı altında, Nazilli, Söke ve Çine’de nüfusu bin kişinin üzerindeki kırsal mahallelerde ‘Atıl Tesislerin Oyun ve Spor Alanlarına Dönüştürülmesi Projesi’ de yer aldı. Proje hayata geçtiğinde, Aydın’daki üç ilçeye bağlı kırsal mahallelerdeki okullar, sağlık merkezleri ve diğer kamu hizmetleri için ayrılmış ancak kullanılmayan binalar etkili bir şekilde değerlendirilerek spor ve oyun alanları gibi çoklu fonksiyonlara sahip sosyal mekânlar haline dönüştürülecek.

geka-aydindaki-3-ilceyi-isaret-etti-aydindaki-koy-okullari-ayaga-kaldirilacak-464851-926ba539430ed4e92af79a17ebb4e56e.jpg

“SOSYAL MEKÂNLAR OLUŞTURULMASI AMAÇLANIYOR”

Aydın’ın Nazilli, Çine ve Söke ilçeleriyle birlikte Muğla’ya bağlı Milas ve Seydikemer’in yanı sıra Denizli Acıpayam’ı da kapsayan projenin maliyeti 40 milyon lira olarak duyuruludu. Projenin amacına ilişkin yapılan açıklamada, “Proje ile bölgenin genç nüfusu için önemli bir dönüşüm ve gelişim fırsatı sunmaktadır. Bu proje, atıl durumda olan kamu binalarını etkili bir şekilde değerlendirerek spor ve oyun alanları gibi çoklu fonksiyonlara sahip sosyal mekânlar oluşturmayı amaçlamaktadır” ifadelerine yer verildi. Projenin önemine ilişkin yapılan bilgilendirmede, Aydın, Denizli ve Muğla’nın kırsal mahallelerinde okul, sağlık ocağı, köy konağı, fabrika ve lojman gibi bin 160 adet atıl tesis bulunduğuna dikkat çekilerek, atıl durumda okul bulunan 66 kırsal mahallenin nüfusununsa bin kişinin üzerinde olduğu belirtildi.

geka-aydindaki-3-ilceyi-isaret-etti-aydindaki-koy-okullari-ayaga-kaldirilacak-464851-b0697c270d9c1dacfb97da714479ec7a.jpg

“MAHALLE SAKİNLERİNİ BİR ARAYA GETİRECEK”

Çine, Nazilli ve Söke’ye bağlı Kırsal mahallelerdeki atıl durumda olan tesislerin spor ve oyun alanlarına dönüştürülmesiyle bölge için önemli bir katma değer yaratılacağının da vurgulandığı açıklamada, “Öncelikle, bu dönüşüm projesi, kırsal bölgelerde genç nüfusun sosyal ve sportif aktivitelerle buluşmasını sağlayarak, sağlıklı yaşam tarzlarını teşvik etmektedir. Atıl durumda olan tesislerin işlevselliğini artırarak gençlere ve çocuklara yönelik spor ve oyun alanları oluşturmak, fiziksel aktiviteye erişimi kolaylaştıracak ve bölgedeki gençlerin sağlıklı bir gelişimine katkıda bulunacaktır. Yeniden değerlendirilen atıl tesisler, mahalle sakinlerini bir araya getirecek sosyal etkileşim alanlarına dönüşerek toplumsal bağları kuvvetlendirecek ve dayanışmayı artıracaktır” ifadelerine yer verildi.

Toplamda 500 metrekarelik alana sahip 25 oyun ve spor alanının hayata geçmesinin planlandığı projede 20 sürekli, 60 geçici istihdam öngörülürken, projenin yürütücülüğünün yerel yönetimler eliyle yapılacağına da dikkat çekildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum