GEKA, Gladyötörler Kenti Stratonikeia’da toplandı 

GEKA, Gladyötörler Kenti Stratonikeia’da toplandı 
ABONE OL
Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 146’ıncı Yönetim Kurulu Toplantısı, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Stratonikeia Antik Kenti’nde gerçekleştirildi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 146’ıncı Yönetim Kurulu Toplantısı Stratonikeia Antik Kenti’nde yapıldı. Toplantıya  GEKA Dönem Başkanı Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan ve GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan’ın yanı sıra Ajansın görevli uzmanları katıldı. 
 

Ajansın, Güney Ege’deki sosyal sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın koordinasyonunda ve desteğiyle yürüteceği 2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı’na (SOGEP) değinen Vali Atik, program kapsamında en az 1 milyon TL toplam bütçeli olarak hazırlanacak projelerin yüzde 90 oranında desteklenmesinin öngörüldüğünü söyledi. Vali Atik, program kapsamında genç istihdamına katkı sağlayacak projelerin 2022 yılında ön planda olabileceğini ve proje öneri formunun en geç 21 Şubat 2022 tarihine kadar ajansa teslim edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 
 

ANTİK KENTİ GEZDİLER
Denizli Valisi Atik konuşmasına şu şekilde devam etti; “Özel nitelikli projelerin hayata geçirildiği güdümlü proje çalışmaları da bugünkü toplantımızın bir diğer gündem maddesidir. 2021 yılında Ajansımız her ilimizden 1 adet olmak üzere toplam 3 güdümlü projeyi başlattı, sözleşmelerini imzaladık. 2022 yılında bölgemizde uygulayacağımız yeni güdümlü proje konularımızı da bu toplantıda istişare edeceğiz. Bugünkü toplantımızın bir diğer önemli maddesi, 2022 yılında yürüteceğimiz “Teknik Destek”, “Üretici Örgütlerinin Güçlendirilmesi Yönetim Danışmanlığı” ve “İmalat Sanayide Kurumsallaşma ve Dijitalleşme Yönetim Danışmanlığı” programları olacaktır. Yönetim Kurulumuzun kararı doğrultusunda söz konusu programlarımız Ajansımız tarafından kamuoyuna ilan edilerek başvuruya açılacaktır." 
Toplantı bitiminde katılımcılar Stratonikeia Antik Kenti’ni gezdi ve yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldılar. 

İLGİLİ HABERLER

 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.