“Geleceği için umutsuz bir halk yarattınız”

“Geleceği için umutsuz bir halk yarattınız”
ABONE OL
CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanlığı son dönemde yapılan zamlarla ilgili açıklamada bulundu. Açıklamayı okuyan Özdemir, “Geleceği için umutsuz bir halk yarattınız” dedi. 

CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir ve yönetimi yaşanan ekonomik problemlerle ilgili Efeler Atatürk Kent Meydanı’nda açıklamada bulundu. Yapılan açıklamaya CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Barış Altıntaş, İl gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç, Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz ve çok sayıda partili katıldı. Alım gücünün her geçen gün düştüğünü söyleyen Özdemir, neredeyse her gün zam haberi aldıklarını belirtti. Mutfakta tencerenin kaynamadığını vurgulayan Özdemir, “Borcu borçla döndürerek hayatını devam ettirmeye çalışan mutsuz ve geleceği için umutsuz bir halk yarattınız” dedi. 

“KİLOYLA MEYVE SEBZE ALMA DÖNEMİ BİTTİ”
Akaryakıtta en fazla zam yapan ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Özdemir, doğalgaza yapılan zammın ise çok uçuk fiyatlarda olduğunu belirtti. Vatandaşın pazardan kilo ile meyve sebze alma döneminin bittiğinin altını çizen Özdemir, "Son üç ayda benzine yüzde 102, motorine yüzde 113, LPG’ye yüzde 29 zam geldi. Son bir yılda Avrupa ülkelerinde yıllık enerji enflasyon oranlarına bakıldığında yüzde 90 ile akaryakıta en çok zam gelen ülke açık ara Türkiye oldu. Doğalgaz fiyatlarına 1 Nisan itibariyle şaka gibi zam yapıldı. Konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 35, sanayide kullanılan doğal gaza yüzde 50, elektrik üretimi için kullanılan doğal gaza yüzde 44.30 zam geldi. Bir tane salatalık 5 lira 13 kuruş, bir tane patlıcanın fiyatı 5 lira 25 kuruş, bir domatesin fiyatı 2 lira 63 kuruş, bir biberin fiyatı 2 lira. Geçen yıl bu sebzelerin 1 kilosunu bu fiyatlara alıyorduk. Pazarlardan meyve sebze tane ile alınıyor, kiloyla meyve sebze alma dönemi bitti” ifadelerini kullandı. 

“ÇÜRÜMÜŞ DÜZENİ HEP BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ”
CHP’nin iktidar olduğunda yapacağı projelerden söz eden Özdemir, ilk seçimde AK Parti iktidarının kaybedeceğinin altını çizen Özdemir yaptığı açıklamada, “Devlet sosyal devlet olma vasfını yitirmiştir. Sosyal belediyeciliği uygulayan sadece Cumhuriyet Halk Partili belediyelerdir. Sözümüz söz ülkemize baharı getireceğiz. İlk seçimlerde halkın iktidarını kuracağız. Aile Destekleri Sigortası ile yoksulluğu bitireceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi halkımızın umududur. Halk gereken cevabı vermek için seçimi bekliyor. Yapılacak ilk seçimde vatandaş yaşama hakkını elde etmek için, yoksulluğu bitirmek için, evlatlarının geleceği için en güzel cevabı  seçim sandığında verecek ve liyakatlı, dürüst kadrolarla bu çürümüş düzeni hep birlikte değiştireceğiz” diye konuştu. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum