Gemi turizmi Kuşadası esnafını sevindirecek

Gemi turizmi Kuşadası esnafını sevindirecek
ABONE OL
​​​​​​​Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çalım, bu yıl Kuşadası’na 31 gemi seferi daha ilave edildiğini belirterek bu durumunun esnaf için sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

KIYMET SARIYILDIZ'IN ÖZEL HABERİ - Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çalım, ilçedeki esnaf ile bilgiler verdi. Kuşadası’nda gemi turizmin artacağını, esnafın da bu durumdan memnun olduğunu ifade eden Çalım, başkan olarak esnafının her zaman yanında olduğunu söyledi. 2018 yılında başkanlık koltuğuna oturduktan sona üye sayısında artış yaşandığını belirten Çalım, “2 bin 650 üyemiz var. Benim başkanlığımdan sonra 550 kişilik artış var. 300 de kayıt üyeliği düşen var. 850 de yeni kayıt yaptıran oldu. Esnafımız yanlarında destek görmek istiyor. Yanında bir kurum görmek istiyor. Biz de sürekli esnafımızın yanındayız. Benim üyem aradığı zaman ismiyle hitap ediyorum. Saat gözetmeksizin beni arayabiliyorlar” dedi. 

“ÇOK BÜYÜK SORUNUMUZ YOK”
2016 yılında yaşanan darbe girişiminin ardından turizm sektöründe sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Çalım, “Kuşadası’ndaki esnafın en büyük sorunu gemi turizmiydi. Ama gemi turizmi bu sene artacak. Üzücü bir olay olan koronavirüs salgını var. Keşke olmasaydı ama bu Kuşadası’na artı kazandırdı. 31 gemi seferi ilave oldu. Daha da artması bekleniyor. Bu esnaf için müthiş bir haber. Darbe girişiminin olduğu sezondan beri Kuşadası’nda turizm yoktu. Geçen sene kıpırdanma oldu. Bu senede artacak. Otellerin durumu iyi. Çok büyük sorunumuz yok” diye konuştu.  

730 KADIN ÜYE
730 kadın üyeleri olduğunu, kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını ve kadınların istihdam alanında daha çok yer almasını gerektiğini söyleyen Çalım, “Sosyal sorumluluk projelerimiz sürekli artarak devam ediyor. Marmaris Esnaf Odası’nı kendimize örnek alıyoruz.  Oda üyelerimizin ve ihtiyacı olan çocuklar için kurslar başlattık ücretsiz olarak. Üyemiz için fuarlara katılabilmeleri için odaya minibüs tahsis ettik. Kaynaşma yemekleri, toplantıları, yemeklerimiz oluyor. Ustaya saygı günlerimiz oluyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.