“Gençleri beden işçisi değil, fikir işçisi yaptık”

“Gençleri beden işçisi değil, fikir işçisi yaptık”
ABONE OL
İYİ Parti Aydın Gençlik Kolları Başkanı İsmail Tabak, partisinin gençlere verdiği önemin, gençler adına gurur verici olduğunu ifade ederek, "İYİ Parti gençleri beden değil, fikir işçisi olarak görüyor." ifadelerini kullandı.

KIYMET SARIYILDIZ - Siyasete annesiyle birlikte girdiğini ifade eden İYİ Parti Aydın Gençlik Kolları Başkanı İsmail Tabak, bir dizi açıklamalarda bulundu. Siyasete girmeden önce tiyatro ile uğraştığını söyleyen Tabak, Aydın Büyükşehir ve İncirliova Belediyesi Meclis üyesi olan annesi Fatma Tabak ile birlikte, partisinin politikasını savunduklarını kaydetti.
"ANNEM 'HADİ SİYASETE BAŞLIYORUZ' DEDİ"
Gençlerin rızası ile başkanlık koltuğuna oturduğunu vurgulayan Tabak, “1991 yılında Efeler’de doğdum. İlkokul, lise eğitimimi tamamladıktan sonra üniversiteyi yarım bırakıp vatani görevimi yaptım. Daha sonra İzmir’de tiyatro eğitimi aldım. Bir yıl devlet tiyatrolarında tiyatro yaptım. Sonra profesör bir ekiple Türkiye’de gidilmedik yer bırakmadım. Bu benim için çok büyük deneyim oldu. Efeler’de bir ekip kurdum, ardından İYİ Partimiz kuruldu. Annem de 'hadi siyasete başlıyoruz' dedi. İncirliova’da kurucular arasında göreve başladık. Daha sonra genel seçim atlattık. Gençlik Kolları İl Başkanımızın, Genel Merkez'de görev almasıyla teklif geldi. Gençlerle oturduk, konuştuk. Onların desteğini alınca 2 Kasım 2018’de Başkan olarak atandım” dedi.
“İYİ PARTİ ÇOK GÜZEL BİR SİNERJİ İLE KURULDU”
İYİ Parti’de siyasete başlama nedenlerinden söz eden Tabak, milliyetçi bir aileden geldiğini belirtti. İYİ Parti’nin kurulduğu günden bu yana güzel bir sinerjisi olduğunu vurgulayan Tabak, ayrıca partide gönüllü üye sayısının faz olduğunu kaydetti. 3 ilçede başkanlarını belirleyeceklerini aktaran Tabak, “Aile yapma en uygun İYİ Parti olduğunu düşündüğüm için bu partideyim. Milliyetçi, ülkücü bir ailede yetiştim. Çok güzel bir sinerji ile kuruldu. Genel başkanımızın ‘Gençler olmadan bu yolu yürümem’ sözü beni çok etkiledi. Daha sonra annemle birlikte İYİ Parti göreve başladık. Şu anda toplam bin 300 üyemiz var. Rakam, gün geçtikçe artıyor. Bir de bizim iktidar ve iş kaybı yaşayacağını düşünen gönüllü üyelerimiz var. Yenipazar, Karacasu ve Kuyucak’ta yapılanmaya gittiğimiz için başkanlarımız yok ama en kısa sürede onların da ataması olacak” ifadelerini kullandı. 
"GENÇ İNTİHARLAR ARTTI"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in gençleri çok fazla önemsediğini aktaran Tabak, hazırlanan projelerin bir bir hayata geçirildiğini anlattı. Tabak, ‘Mutlu yarının umutsuz gençleri’ adlı projeleriyle genç intiharların önüne geçmeye çalıştıklarını ifade ederek şöyle devam etti:
"Pandemi öncesi bir proje başlatmıştık ‘Mutlu yarının umutsuz gençleri’ diye. Çünkü özelikle Aydın’da genç intiharlar artmıştı. Bunun önüne geçmek için 'neler yapabiliriz' diye projemize başladık. İlk oturumunu gerçekleştirdik. Gençlerle dertleşelim istedik. Daha sonra bu sonuçları yetkililere aktaralım istedik ama pandemi nedeniyle ikinci oturumu kaldı."
“BU SEÇİMDE İKTİDARI GÖRECEĞİMİZE EMİNİM”
İYİ Parti’nin genel felsefesinde gençleri beden işçisi olarak tanımlanmadığını söyleyen Tabak, ilk seçimlerde iktidar olacaklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Genel başkanımızın gençlere verdiği değeri gördüm. Biz bir proje hazırlayıp genel merkezimize gönderdiğimizde genel başkanımız projeye bakıp mantıklıysa hayata geçiriyor. Mantıklı değilse o projeyi mantıklı hale gelmesini sağlıyor. 19 Mayıs’ta Genel Başkanımız gençlerle görüştü. Siyasi partilerde gençler genelde beden işçisi olarak kullanılır. Bizim genel başkanımız gençleri fikir adamlığına yükseltti. Tabi ki bayrak asıldığında yine gençler yapıyor. Ama bir program olduğunda akışına hep beraber karar veriyoruz. Z kuşağı gerçeği var. Z kuşağı seçimi belirleyecek kişiler. Çoğu kişi Z kuşağı siyasetten anlamıyor, bilmiyor gibi düşünce çok yanlış. Aslında her konuda çok bilgililer ama taraf olmak istemiyorlar. Bir sonraki seçimde kendimizi iktidar olarak görüyorum. Günden güne büyüyen partimizde bu seçimde iktidarı göreceğimize eminim.” 

gencleri-beden-iscisi-degil-fikir-iscisi-yaptik-220007-02e03e2ee9adff586ea362de01bd5c31.jpggencleri-beden-iscisi-degil-fikir-iscisi-yaptik-220007-d9506010e71f756e44adcc0ca325a3bc.jpggencleri-beden-iscisi-degil-fikir-iscisi-yaptik-220007-df1bf83d7d14232d642f673f090fe294.jpggencleri-beden-iscisi-degil-fikir-iscisi-yaptik-220007-ec7ef2adbf959092e4d423b7dddf9747.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.