Gerçekden rakiplerini silip geçti

Gerçekden rakiplerini silip geçti
ABONE OL
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 820 üyesi bulunan Kuyucak İlçe Örgütünde seçim heyecanı yaşandı. Belediye Nikah Salonunda yapılan Olağan Genel Kurulda üç aday kıyasıya yarıştı.

GÜLAY ÖZTEKİN- Çekişmeli geçen seçimden mevcut başkan Hüseyin Gerçekden sandıkta oy kullanan delegenin yarısından fazlasının oylarını alarak rakiplerini silip geçti. Atanmış Başkan Gerçekden ilk kez seçilmiş başkan oldu. 

Divan Başkanlığını eski İl Başkanlarından Hikmet Saatçi’nin yaptığı kongrede mavi, sarı ve beyaz olmak üzere 3 blok liste yarıştı. Yaklaşık bir buçuk yıl önce il yönetimi tarafından atanan mevcut Başkan Hüseyin Gerçekden sarı liste ile seçime girerken, 2007-2011 yılları arasında ilçe başkanlığı yapan turizmci rakibi Orhan Mehmet Savaş mavi liste, eski ilçe yöneticilerinden esnaf Hasan Doğanca da beyaz liste ile yarıştı. Adayların kongrede yan yana oturup birlik beraberlik içinde demokratik bir yarış sergilemeleri dikkat çekti. 

“SANDIKTA MANTIĞINIZI VE VİCDANINIZI YANINIZA ALIN”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Divan Başkanı Hikmet Saatçi’nin açılış konuşmasıyla başlayan Kongrede adaylar konuşma sırasını kura ile belirledi. İlk konuşma sırası gelen mavi listenin adayı Orhan Mehmet Savaş, rakibi Hüseyin Gerçekden’in başkanlığını yaptığı yönetimi eleştirerek konuşmasına başladı. 
Savaş, “Partinin kuruluş yıl dönümünde 29 Ekim’i göremeyen anlayışın yine burada aday olduğunu görüyorum. Takvimler 10 Kasım’ı gösterdiğinde bu önemli günü dikkate almayan anlayışın yine aday olduğunu görüyorum. Keşke partimiz ilçede iyi yönetilseydi de biz burada aday olmasaydık” dedi.

 Partililerden sandığa giderken mantıklarını ve vicdanlarını yanlarına alarak gitmelerini lütfeden Savaş, “Partinin hangi adayla güçleneceğiniz düşünüyorsanız ona oy verin. İşi ehline teslim ediniz deneyim ve tecrübelerinize güveniyoruz” dedi. 

GİDİLMEDİK YER SIKILMADIK EL BIRAKMAYACAĞIZ
Ardından söz alan Hüseyin Gerçekden, CHP’ni yerelde ve genelde iktidara taşımak için mücadele edeceklerini söyledi. Gerçekden, “Yeni dönemde gidilmedik yer, sıkılmadık el bırakmayacağız. ‘Gitmediğin yer senin değildir’ felsefesi ile adım atarak partili partisiz herkesin iyi gününde kötü gününde yanında olarak çalışacak üye kayıtlarına öncelik vereceğiz” dedi. 
Gerçekden, listede yarışan diğer rakiplerine başarılar dileyerek kongrenin Kuyucak ve partiye hayırlı olmasını diledi. 

RAKİPLERİNİN OYUNU İKİYE ÜÇE KATLADI
Faaliyet raporu ve denetleme raporlarının okunup ibraz edilmesinin ardından seçimlere geçildi. 113 delegeden 99 delegenin katıldığı kongre seçimlerinde adaylardan beyaz listenin adayı Hasan Doğanca 20 oyda kalırken, mavi listenin adayı Orhan Mehmet Savaş 27 oy aldı. Hüseyin Gerçekden ise sandık başına giden 99 delegeden 62’sinin oyunu alarak ilk kez seçilmiş başkan oldu. 

Kongreye CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, 22. Dönem Aydın milletvekillerinden Mehmet Semerci, CHP İl Başkanı Ali Çankır, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, Karacasu ilçe Başkanı Cengiz Çumralı, Buharkent İlçe Başkanı Kudret Uysal, DSP Kuyucak ilçe Başkanı Süleyman Hışıroğlu, İYİ Parti Kuyucak İlçe Başkanı Hüseyin Aydoğdu, İYİ Parti Kuyucak Belediye Başkan adayı Kemal Emir, CHP’li eski Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zühtü Şengül ve çok sayıda partili katıldı. 

YÖNETİM KURULU
Sarı listenin sahibi Hüseyin Gerçekden başkanlığındaki 12 kişilik Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu. 
Neşet Afiyon,Yusuf Akdaş, Mehmet Akdeniz, Ali Barış Bayram,Mustafa Çevikkol, Turgut Eren, Gülsen Gürlay, Tahsin Kaynak, Mehmet Cengiz Uçal, İlyas Uğur, Ufuk Yıldırım.

gercekden-rakiplerini-silip-gecti-144719-e03110b298849765154c22bb57c1ebf0.jpggercekden-rakiplerini-silip-gecti-144719-d5d916b5df3f4486b7bd1bebbe279276.jpggercekden-rakiplerini-silip-gecti-144719-993bfa7b7947d7009c32e52f10e37953.jpggercekden-rakiplerini-silip-gecti-144719-7f6b58ed1f0c74015eb07053a8b0646d.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.