Germencik Ziraat Odası taşındı

Germencik Ziraat Odası taşındı
ABONE OL
Germencik Ziraat Odası Başkanlığı, “kamulaştırma” kararı nedeniyle belediyedeki hizmet binasından taşındı.

(Gökhan DÜZYOL)-ÖZEL HABER-  Eski hizmet binasına 100 metre uzaklıktaki alana taşınarak hizmet vermeye başladıklarını kaydeden Germencik Ziraat Odası Başkanı Şehabettin Çapakçıoğlu, konunun üst mahkemeye taşındığını söyledi. Germencik’te 10 bin üyesi bulunan Ziraat Odası Başkanlığı 6 ay kadar önce 550 metrekare büyüklüğünde bina satın alındı. Germencik Belediyesi ile “kamulaştırma” davasından dolayı belediyeden taşınan Germencik Ziraat Odası yeni yerinde hizmet vermeye başladı. Belediyeye 100 metre uzaklıkta bulunan yeni hizmet binasının, ilçedeki diğer resmi kurumlara da yakın olması sebebiyle hizmet binasını satın aldıklarını ifade eden Germencik Ziraat Odası Başkanı Şehabettin Çapakçıoğlu, yeni bina için çiftçilere hayırlı olsun temennisinde bulundu.

“TÜM ÇABAMIZ GERMENCİK ÇİFTÇİSİ İÇİN”
Eski binanın mülkiyetinin, kendilerine ait olduğunu ancak belediye tarafından açılan kamulaştırma davası ile binadan çıkmak durumunda kaldıklarını aktaran Çapakçıoğlu, “Bundan iki kurumun da bir çıkarı yok. Hem ziraat odası hem Germencik Belediyesi aslında Germencik halkının, yargı ne karar verirse saygı duyarız. Geçmiş dönemdeki belediye başkanımız, ‘yap, işlet, devret’ protokolü yapıyor. Yerin kökünü ziraat odası alıyor, temeli ve kaba inşaatını da ziraat odası yapıyor. Geri kalan maliyeti de Germencik Belediyesi tamamlıyor. Belediyeyle de ‘15 yıl kira vermeden burada hizmet verebilir’ diye de anlaşma yapılıyor. Belediye, kiracı durumdaydı. İmar alanında da değişiklik yapıldı. Germencik Belediyesi de binanın kendilerinin olduğunu söylüyor, biz de tapunun bizde olduğunu söyledik. İki başkan oturarak, konunun yargıya taşınması kararını aldık. Mahkeme de burayı kamulaştırma kararı verdi. Belediye de 3 milyon 600 bin lira kamulaştırma bedeli ödedi. Biz de bunu kabul etmedik, itiraz ettik. Konuyu üst mahkemeye taşıdık, süreç devam ediyor. Burada çiftçinin hakkını savunuyoruz. Bundan iki kurumun da bir çıkarı yok. Hem ziraat odası hem Germencik Belediyesi, Germencik halkınındır. Yargı ne karar verirse saygı duyarız.” diye konuştu.

SATIŞ DA YAPILIYOR
Hizmet verilen binanın daha kullanışlı ve ferah olduğunu kaydeden Çapakçıoğlu, “Diğer binaya göre bu bina daha kullanışlı ve daha ferah. Odamızda fide dağıtımı yapıyoruz. Bunun dışında ağaç motoru, zeytin silkme, süt sağım makinesi ile ilek torbası gibi malzemelerin de satışını yapıyoruz.” dedi.

germencik-ziraat-odasi-tasindi-iki-kurum-arasindaki-konu-ust-mahkemede-286166-9a05ff98271e68220cf3303183ff1e43.jpggermencik-ziraat-odasi-tasindi-iki-kurum-arasindaki-konu-ust-mahkemede-286166-11ee6d28b073f0232ba80dc01e7aa41a-001.jpggermencik-ziraat-odasi-tasindi-iki-kurum-arasindaki-konu-ust-mahkemede-286166-0042296e7c6cfc868ad5fcb9fa4710e4.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.