Germencikli pazarcılar dernek kurdu

Germencikli pazarcılar dernek kurdu
ABONE OL
Germencik’te yıllardır kurulması gündemde olan pazarcılar derneği, ‘Germencik  Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ adıyla faaliyete başladı. 

(MURAT TAN) Germencik’teki pazarcı esnafını bir dernek çatısı altında buluşturma amacıyla kurulan Germencik Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği faaliyetlerine başladı. Derneğin kurucu yönetim kurulu başkanı Şükrü Doğan, dernek olarak hedeflerinin, mesleki faaliyetleri olan pazarcılığı geliştirmek, başta belediye olmak üzere kurumlar arası etkin koordineyi sağlamak ve pazarcılar arasındaki birlik ve beraberliği daha ileri bir seviyeye taşımak olduğunu söyledi.

İLK GENEL KURUL ÖNÜMÜZDE AYLARDA YAPILACAK

Germencik Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği,  Şükrü Doğan’ın kurucu yönetim kurulu başkanlığında, Can Yıldız, Erkan Dinççoban, Gürkan Gökçen, Ali Bilgeç, Hasan Tonbul, Mustafa Kaya ve Engin Doğan, oluşan 8 kişilik kurucular kuruluyla faaliyetine başladı. Derneğin kurucu başkanlık görevini, 27 yıldır Germencik’te pazarcılık yapan Şükrü Doğan üstlenirken, üye kayıt çalışmalarını başlatan dernek, Germencik ve Ortaklar’da tezgah açan 200’ü aşkın pazarcıya ulaşarak, önümüzdeki aylarda ilk genel kurulunu yapmaya hazırlanıyor. 

“AMAÇ PAZARCILARI TEK ÇATI ALTINDA TOPLAMAK”

20 Haziran itibariyle kurulum çalışmaları başlayan derneğin, resmi prosedürlerin ardından 2 Temmuz itibariyle resmi olarak faaliyete geçtiğini söyleyen Şükrü Doğan, “Pazarcı esnaflarımızın türlü mağduriyetlerinin çözümü noktasında öncül bir rol üstlenilmesi ve birlik beraberliğin tesis edilmesi için dernek çatısı altında bir bütün olmamız gerekiyordu. Germencik’te manifaturacı ve tuhafiyeci esnaflarla birlikte 200’ü aşkın pazarcı esnafımız var. Bu 200’ü aşkın esnafımızı da bir dernek çatısı altında toplamak esasında uzun süredir gündemimizdeydi. 8 kurucu üyemizle derneğimizi kurduk. İlerleyen süreçte amacımız tüm pazarcı esnaflarımızı tek çatı altında toplamaktır” diye konuştu. 

“BÜYÜK BİR EKSİKLİĞİ GİDERMİŞ OLDUK” 

Dernek olarak belediyeyle ve diğer kurumlarla türlü sorunların da aşılması noktasında da bir köprü vazifesi göreceklerini söyleyen Doğan, “Bazı yeni projeler geliştirme noktasında da istişarelerimiz devam ediyor. Ortaklar ve Germencik’te yeni dönemde halihazırda iki tane kapalı pazaryeri kurulması gündemde. Bu kapalı pazaryerlerinin kurulumu safhasında da belediyeye taleplerimizin iletilmesi noktasında pazarcı esnaflarımız adına dernek olarak öncü olacağız. Bugüne kadar ilçemizde pazarcıların bir derneği yoktu. Derneğimizin kurulmasıyla ilçemizde pazarcı esnaflarımız için büyük bir eksikliğini gidermiş olduk” dedi. 

“PAZARCILAR LOKALİ KURMAYI PLANLIYORUZ”

Öncelikle Germencik ve Ortaklar’daki pazarcı esnafının daha iyi şartlarda çalışmalarını ve aynı zamanda da ekonomiye katkıda bulunmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirten Doğan, “Dernek olarak yapacağımız çalışmalarla aynı zamanda Germencik ve Ortaklar pazarını daha fazla canlandırmayı da hedefliyoruz. Germencik ve Ortaklılarla birlikte ilçemizin yöneticilerinin de derneğimize destek olmalarını bekliyoruz. Amacımız esnaflarımızın desteğiyle kurduğumuz derneğimizde yine esnaf kardeşlerimizin yardımına koşmaktır. Bununla birlikte dernek binamız Ortaklar’da olacak ve aynı zamanda bir pazarcılar lokali kurmayı da düşünüyoruz. Yine dernek giderleri karşılama adına cüzi bir aidat belirleyeceğiz ve önümüzdeki en kısa zamanda da bir genel kurul yapacağız” diye konuştu. 

germencikli-pazarcilar-dernek-kurdu-114036-069b0e557c58680dfd1fa07e505ec6be.jpeg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.