Germencik’te gençler aşıya ilgi gösteriyor    

Germencik’te gençler aşıya ilgi gösteriyor    
ABONE OL
Aydın’ın Germencik ilçesinde koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında en az bir doz aşı olanların sayısı yüzde 85’e yükseldi. İlçede genç nüfusun da aşılamaya ilgi gösterdiği belirtildi.

(Gökhan DÜZYOL) - ÖZEL HABER -

Germencik İlçe Sağlık Müdürü Enes Kerman, koronavirüsle mücadele kapsamında değerlendirmede bulundu. İlçedeki kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarının özverili şekilde mücadeleyi sürdürdüklerini aktaran Kerman, tedbirin elden bırakılmaması gerektiğinin de altını çizdi. İlçede en az bir doz aşı yaptıranların yüzde 85 olduğunu bildiren Kerman, yüzde 76 oranındaki nüfusun da aşısını tamamlandığını ifade etti. 
“POZİTİF VAKALAR AZALMA EĞİLİMİNDE”
Konulan kurallara riayet edilmesi ve sırası gelenlerin aşılarını yaptırmasıyla ilçede pozitif vakaların da azaldığını anımsatan Kerman, şöyle devam etti:
“Şuan genç nüfusta aşı talebi daha fazla. Pozitif vaka sayılarımız azalma eğiliminde. Vakaları; filyasyon ekibimiz, aile hekimlerimiz ve il sağlık müdürlüğümüzdeki birimlerle koordineli olarak yürütmekteyiz
Mevcut pandemideki en önemli husus halkımızın maske, mesafe ve temizliğe önem vermeleridir. Germencikte’ki devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşları pandemi ile mücadelede özellikle aşı çalışmalarında özverili çalışmalarını birlikte yürütmektedir.” 
“TEDBİR ELDEN BIRAKILMAMALI”
Kerman, kış mevsiminin gelmesiyle bilhassa kapalı alanlarda tedbirin elden bırakılmaması gerektiğine vurgu yaparak, “Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte özellikle kapalı alanlarda tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Aşı çalışmaları için her köye her mahalleye ulaşıyoruz. Şuan devlet hastanesinde randevulu, aile sağlığı merkezlerinde ve mobil merkezlerde hem randevulu hem de randevusuz olarak Kovid-19 aşısı uygulaması yapılmaktadır. Hedefimiz; talep eden tüm vatandaşlarımızı aşılamak ve tüm Germencik halkıyla beraber pandemi ile topyekün mücadele etmektir.” diye konuştu.

germencikte-gencler-asiya-ilgi-gosteriyor-244407-6a6d5c33d7818bfcb7369696674687ac.jpeggermencikte-gencler-asiya-ilgi-gosteriyor-244407-69bbe016925d7189e0c83afe8eca160f.jpeggermencikte-gencler-asiya-ilgi-gosteriyor-244407-44dcc52ed3177767f7721555aefd579a.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.