Göçmen leylekler için duyarlılık bekleniyor

Göçmen leylekler için duyarlılık bekleniyor
 Muhabir
Aydın'ın Söke ilçesindeki imza atılan yenileme çalışması kapsamında demir elektrik direkleri beton direklerle değiştirilirken, bu süreçte leyleklerin düşünülmemesi tepkiye neden oldu. Demir direklerin üzerine daha önce leylekler için monte edilen yuvaların beton direklere de yapılmasını isteyen vatandaşlar, elektrik dağıtım şirketini duyarlılığa davet etti.

Baharın müjdecisi olarak bilinen leylekler kimi zaman şubat, kimi zaman da mart ayında Aydın'ın sulak alanlarına göç etmeye başlıyor. Fakat bu yıl Söke'ye bağlı Nalbantlar ve yakın çevre mahallelere göç edecek leylekleri kötü bir sürpriz bekliyor.

bizim-yazlikcilari-bu-yil-kotu-surpriz-bekliyor-440236-49df4cc2ef20be43d13f815adc69f8d4.jpeg

YENİ YUVALAR MONTE EDİLMİYOR
Enerji dağıtım şirketi AYDEM, enerji nakil hatlarını güçlendirmek ve mevcut direkleri yenilemek için çalışma yapıyor. Yine bu çerçevede AYDEM'in geliştirdiği demir yuvalar da sökülüyor. Leyleklerin telef olmalarının önüne geçilmesi için geliştirilen yuvaların yeni dikilen beton direklerin üzerine yeniden monte edilmemesi, vatandaşları şimdiden kaygılandırmaya başladı.

bizim-yazlikcilari-bu-yil-kotu-surpriz-bekliyor-440236-e8cde57168c4e8de8e7fd08ca6146bb4.jpeg

"LEYLEKLER TELEF OLACAK"
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan vatandaşlar, "Elektrikli cihazların yanı sıra ovamızda sulamada kullanılan dinamoların artması ile birlikte mevcut hat yetersiz kaldığı için bölgemizde sık sık elektrik kesintileri ve arızalar meydana geliyordu. Enerji hattının yenilenip güçlendirilmesi elbette güzel çalışma. Ancak leyleklerin yuvaları da önemli. Yuvalar olmayacağı için leylekler yuvalarını beton üzerine yapmak zorunda kalacaklar ve haliyle enerji hattına çarpacakları için telef olacaklar. Bunun önüne geçilmesi için AYDEM'den yine aynı şekilde yuvalar yerleştirmesini bekliyoruz" dedi.

bizim-yazlikcilari-bu-yil-kotu-surpriz-bekliyor-440236-f76582b524b49bb63ed037071694907f.jpeg

Bölgeye geldiklerinde gagaları ile çalı çırpı toplayan leylekler, bu yıl kafeslerin tekrar yerleştirilmesi halinde yuva yapmaya başlayacak. Vatandaşlar hem leylekleri tehlikeden koruyacak hem de yeni yaşam alanları oluşturacak çalışmanın mutlaka yapılmasını talep ediyor.

gorsel-aydinda-leylekleri-olume-surukleyecek-ihmal-tedbir-alinmazsa-bircogu-telef-olabilir-haber-basligi-gocmen-leylekler-icin-duyarlilik-bekleniyor-440236-8ca58e530ac8d19fa3b0bbf88165f8b0.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.