Gökbaraz: "Yap-Sat Vatandaşı Garantiye Alıyor"

Gökbaraz: "Yap-Sat Vatandaşı Garantiye Alıyor"
ABONE OL
Emlak ve inşaat sektörünü 2020’de gelen yenilikleriyle vatandaşın yüzünün güldüğünü söyleyen Gökbaraz Emlak sahibi Ali Gökbaraz, piyasaların canlandığını dile getirdi.

AYŞE AKTAŞ- Faiz oranlarının düşmesi ile 2020 yılına hızlı başladıklarını söyleyen Gökbaraz Emlak sahibi Ali Gökbaraz inşaat sektöründeki Yap-sat sisteminden dolayı da vatandaşın yüzünün güldüğünü ifade etti. Konuttaki faiz indirimlerinin, sektördeki aktiviteyi hızlandıracağı gibi, ekonomide yaşanacak her olumlu gelişmenin konut sektörünün önünü açacağını söyleyen Gökbaraz, “Nazilli ve çevresinin, İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerle kıyaslamamız doğru değil çünkü bizim buradaki doygunluk oranı bizi bir iki yıl daha büyükşehirlere göre biraz daha geriden götürür. 0,99 oranı 0,79’lara çekildi. Bunula birlikte tapu harcının da yüzde 3’ten devam etmesi KDV bedellerinin yüzde 18’den yüzde 8 tekamül etmesi Nazilli’deki bu durgunluğu canlandırdığını düşünüyorum” diye konuştu.

'YAP-SAT VATANDAŞI GÜVENCE ALTINA ALDI'

2020 yılı itibariyle inşaat sektöründe Sat-Yap döneminin bittiğini, Yap-Sat döneminin başlamasıyla inşaat sektöründe bir devrin kapandığını söyleyen Gökbaraz,  “Yeni dönem müteahhit firmaların kendi öz kaynaklarıyla üretim yaptığı bir dönem olacak. Artık inşaatlar bitirildikten sonra satışa sunulacak. Bu tamamen tüketiciye garanti altına almak adına çok iyi oldu. Daha önce parası olan veya olmayan gücü olan veya olmayan inşaat sektöründe gövde gösterisine girdi. Daha konutları bitirmeden projeden daire satmaya başladılar. Vatandaşlar bu durumdan çok etkilendi dairesini alamayan oldu, yapı kullanım iznini alamayan oldu, vergi dairesine borcu olan müteahhitler iş bitirme belgesini alamayınca yapı kullanım belgesini de alamadılar, dolasıyla bu vatandaşı etkiledi. Yap-Sat’ın en büyük nedenlerinden biriside bu. Yap, bitir, sat, inşaatını belli bir duruma getirmeyen müteahhit, dairelerini satamayacak bunun da belli bir yaptırımı var. Vatandaşta bu durumda mağdur olmaktan kurtulacak” dedi.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.