Goruk mevsimi geldi
TUĞBA AYDIN - Henüz olgunlaşmamış üzüm meyvelerinin sıkılmasıyla elde edilen goruk suyu, Aydın'ında vatandaşların büyük ilgi gösterdiği içeçekler arasında yer alıyor. Ekşi bir tadı olan zeytinyağlı yemeklerde de kullanılarak farklı bir tat katan goruk suyuna mevsimin gelmesiyle birlikte ilgi arttı. Aydın’da goruk suyu satışı yapan 61 yaşındaki Saim Baş, Yağcılar Çarşısı içindeki Vardar İş Hanı'nda 1989 yılından bu yana hizmet veriyor. Su, şeker ve olgunlaşmamış üzüm meyvesinden goruk suyunu elde ettiklerini söyleyen Saim Baş; “Bu üzümleri kendim yetiştiriyorum. Bahçem var ve buradan topladığım goruklardan stok yapıyorum. Goruk suyu satıcılığı yaptığım için yaz kış stoklarla elimde bulundurmaya özen gösteriyorum. Sezona göre üzüm iyi çıkarsa stokta o kadar iyi olur” dedi.
Yaz mevsiminin gelmesiyle talebin iyice arttığını ifade eden Baş; “Ramazan ayında vatandaşlarımızın serinlemesi için bire bir. Özellikle yaz mevsiminin geldiği şu günlerde talebin arttığını söyleyebilirim. Serinlemek için hoş bir alternatif herkesi goruk suyu içmeye bekliyoruz” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.