Güngör rehbere yazısıyla katkı verdi 

Güngör rehbere yazısıyla katkı verdi 
ABONE OL
TFF Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından pandemi döneminde futboldan uzak kalan çocuklara ve genç futbolculara yönelik hazırlanan futbol rehberinin ikinci sayısına ADÜ Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Güngör de önemli bir yazıyla katkı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelişim Direktörlüğü’nün hazırladığı rehberde, çocukların ve genç futbolcuların bu süreçte yapabileceği bireysel çalışmalara, hem çocuklar ile gençlerin hem de antrenörlerinin ve ebeveynlerinin faydalanacağı makalelere yer verildi. TFF Gelişim Direktörü Oğuz Çetin ve yardımcısı Rüştü Reçber öncülüğünde düzenlenen rehberin ön sözünü ise Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş yazdı. Önemli rehbere, Aydın Adnan Menderes Üniversite (ADÜ) Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Güngör de kalem aldığı yazıyla katkı verdi. Hazırlanan çalışmanın TFF iletişim kanalları ve futbolun diğer paydaşları üzerinden de hedef kitlesine ulaşmasının sağlanacağı kaydedildi. 

“ÖLÜME GİDEBİLECEK ANİ DURUMLARLA KARŞILAŞABİLİRLER”
Rehbere katkı sunan Güngör’ün, koronavirüs enfeksiyonu geçiren genç futbolcularda enfeksiyonun kalp-damar sistemi üzerindeki etkileri ve yeniden sahalara dönüşün planlanması ile ilgili makalesi okuyucuyla buluştu. FİFA Futbol Doktoru unvanına sahip olan ve sporcu kalp sağlığı ile yakından ilgilenerek tecrübe kazanan Prof. Dr. Hasan Güngör, koronavirüs sürecini geçiren sporcularla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Koronavirüsün özellikle kalp-damar sağlığı üzerine olumsuz etkilerini biliyoruz. Genç sporcular her ne kadar bu enfeksiyonu hafif geçirse de ağır bir egzersiz programına tabi oldukları için ani ölüme kadar gidebilecek olumsuz durumlar ile karşılaşabilirler” dedi. 

“MUTLULUK KAYNAĞI OLDU”
 Bu sporcuların kişiye özel semptomları ve bulguları göz önüne alınarak ayrıntılı değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Güngör, sahalara dönüş kararı verilirken özellikle koronavirüs enfeksiyonunu semptomatik geçirenlerde çok dikkatli olunması ve yakın takip edilmesi gerektiğini vurguladı. Yazısıyla ilgili de konuşan Güngör, “Böylesine önemli bir rehberde Aydın’dan yer almak ve Türk futboluna hizmet etmiş üst düzey hocalar ile çalışmak çok büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Bu yazının hazırlanmasında yine Aydın’lı Türkiye Futbol Federasyonu Antrenör Eğitimcisi ve Türkiye Plaj Futbolu Milli Takım Antrenörü Ozan Yılmaz’ın da antrenör gözüyle çok faydası oldu ve fikirlerinden çok faydalandım. Yazıyı Ozan Yılmaz hocam ile birlikte hazırladık ve ikimizin ismi yazıda yer aldı. Bundan sonra yine sporcu kalp sağlığı ile ilgili çalışmalarımız devam edecek’’ ifadelerini kullandı. 

whatsapp-image-2021-04-11-at-13-23-35.jpeg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.