"Güzel şeylere imza atacağız”  

"Güzel şeylere imza atacağız”  
ABONE OL
AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, il genelinde yapılan, yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Savaş, “İnşallah güzel şeylere imza atacağız” dedi. 

KIYMET SARIYILDIZ - AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, yapılacak yatırımlarla ilgili konuştu. Şehir Hastanesi inşaat süreciyle ilgili bilgi veren Savaş, 2 yıl içinde biteceğini ifade etti. İnşaat süreci Ekim ayı sonu Kasım ayı başında başlayacağını düşündüğünü belirten Savaş, “Sağlık Bakanlığı yetkililerden aldığımız bilgi doğrultusunda konuşuyorum. Şu anda ihale süreci devam ediyor. İhale yapıldı ama süreci devam ediyor. Kazanan firma kimse açıklanır. Açıklandıktan sonra sözleşme süreci, sözleşme yapıldıktan sonra şantiyesini firma kurar. Bildiğim kadarıyla da tahmin ediyorum inşaat süreci Ekim ayı sonu Kasım ayı başında başlayacağını düşünüyorum. Zaten 2 yıl içinde biteceği söylendi bize” dedi. 
  
“İHALESİNİ ÖNÜMÜZDEKİ YIL YAPIP İNŞAATINA BAŞLARIZ”
Emniyet binasını da 2021 yılı yatırım planı arasına almak için 4 AK Partili vekil olarak çalıştıklarını ifade eden Savaş, “Otoyol ihalesi yapılmıştı. Onun firmayla sözleşme imzalanması bekleniyor. Sözleşme imzalandıktan sonra oda yap işlet modeliyle yapıldığı için 2023’e yetiştirilecek. Adliye Sarayı ile ilgili de proje ihalesi yapılmıştı. Proje çizimi bitmek üzere o bitince yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. Bir de yeni emniyet binasıyla ilgili olarak da inşallah bu sene yatırım programına aldırdığımız takdirde onla ilgili süreci de hızlandıracağız. Çünkü İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili birimler dağınık olduğu için onu tek yerde toplanması ve bir yerde hizmet binasının yapılması ilgili arsa tahsis edilmiş. O arsa üzerine inşaat yapılması için İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Aydın’a geldiğinde kendisine bunu ifade ettik. Geçen dönemden itibaren takip ediyorduk. Arsa tahsisini yaptırmıştık. Şimdi 2021 yatırım planına dahil ettiğimiz takdirde inşallah onunda ihalesini önümüzdeki yıl yapıp inşaatına başlarız” ifadelerini kullandı.   

 “GENÇLİK VE SPORLA İLGİLİ PROJEMİZ VAR”
Aydın turizmi ile ilgili konuşan Milletvekili Savaş, kültür turizmini 12 aya yaymak için girişimlerde bulunacaklarını vurguladı. Aydın’da bulunan 23 antik kente daha fazla turist çekmek için çalıştıklarını belirten Savaş, Aydın’da güzel şeylere imza atacaklarını söyledi. Aydın’ın üretim, istihdam kapasitesini artırmak için  yatırımları takip ettiklerini söyleyen Mustafa Savaş, “Organize sera bölgeleri devam ediyor. İlçelerimizdeki yatırımlar devam ediyor. Çine -Aydın Demiryolu ile ilgili proje ihalesi devam ediyor. Yatırımları takip ediyoruz. Gençlik ve  sporla ilgili projemiz var. 4 milletvekilimizle beraber takip ediyoruz. İnşallah güzel şeylere imza atacağız.  Önceliğimiz; işimiz, gayretimiz, ilimizin üretim kapasitesini artırmak, ihracat, üretim kapasitesini artırmak. İlimizdeki turizm potansiyelini, özellikle kültür turizmini 12 aya çıkarmak istiyoruz. 23 tane antik kentimiz var. Bu 23 antik kentimizden daha fazla yararlanmak istiyoruz.  Daha fazla turist getirmek istiyoruz.  Kültür turizmini ilimizde etkin hale getirmek istiyoruz. Tur operatörleri turistleri, İzmir’den, Efes Meryem Ana’dan sonra Pamukkale’ye götürüyor ve ilimizden geçiyorlar. Amacımız o turistleri dünyaca bilinen o antik kentlerimize getirmek. Gayretimiz çalışmamız bu yönde. İlimizi her anlamda daha üst seviyeye çekmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.