Hakim Akyüz'den 'yemekhanede mazbata' açıklaması

Hakim Akyüz'den 'yemekhanede mazbata' açıklaması
 Muhabir
Koçarlı İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Reyhan Akyüz, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yemekhanede mazbata alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı’nın İlçe Seçim Kurulunda mazbatasını ibraz eden Koçarlı İlçe Seçim Kurulu Başkanı 1. Aile Mahkemesi Hakimi Reyhan Akyüz, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun mazbatasını yemekhanede alması üzerine çıkan tartışmalar hakkında konuştu.

Aydın Adliyesi hakkında söylenenler hakkında açıklamalarda bulunan Hakim Akyüz, "Depreme dayanıklı olmadığını, Büyükşehir Belediye Başkanımızın sosyal medyaya yansıyan görüntülerde hepimiz duyduk. Depreme dayanıklı olmamasının yanında, depreme dayanaklı olmayan binada yüzlerce yargı çalışanı, emektarı orada hizmet vermek durumunda. 2012 yılında Koçarlı ve İncirliova adliyelerinin kapatılmasının ardından Aydın Adliyesinin iş yükü katlanarak arttı” dedi.

whatsapp-image-2024-04-09-at-16-40-12.jpeg

“3 MAHKEMENİN İŞİNİ BİR MAHKEME YAPIYOR”
Aydın Adliyesinin nüfus artışı, değişen kültürel durumlar itibariyle iş yükünün her yıl katlanarak arttığını vurgulayan Akyüz, “Buna bağlı olarak binanın sıkışmışlığı içerisinde yeni mahkemeler kurulamamakta. 3 mahkemenin yapacağı işi 1 mahkeme, 1 hakim, 3 katip kurtarmaya çalışıyor. O emekçiler depreme dayanıklı olmamasının yanında o iş yükünün altında eziliyor. 1 duruşma salonunu 2 ya da 3 mahkeme kullanmak zorunda kalıyor. Sonuç itibariyle bu yargı süreçlerini uzatan bir durum haline geliyor" diye konuştu.

“YEMEKHANEDE OLMASI BİNANIN BİR ZORUNLULUĞUDUR”

Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu'na da zorunluluk dolayısıyla yemekhanede mazbata verildiğini vurgulayan Akyüz, “Yemekhanede mazbata verilmesi binanın bir zorunluluğudur. Başka bir konferans solunu, büyük bir salonumuz yoktur. Yeni bina yapımında ben kendi adıma orada beklerdim ki büyükşehir belediye başkanımızın ‘yerel yönetim olarak bu konuda karar vericilerle birlikte çalışmaya hazırız’ demesini isterdik” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.