“Halkın gücü galip geldi”

“Halkın gücü galip geldi”
ABONE OL
Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, 23 Haziran’da tekrarlanan seçimlerde yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun zaferiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

(MURAT TAN ) Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi kapsamında 23 Haziran tarihinde sandık başına giden milyonlar tercihini yaptı ve resmi olmayan sonuçlara göre, Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu, rakibi Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım’ı 9 puanlık bir farkla yenilgiye uğrattı.  14-16 Haziran tarihleri arasında İstanbul’daki seçim çalışmalarına katılarak, vatandaşlardan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek isteyen Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, 23 Haziran’da tekrarlanan seçimlerden zaferle ayrılmalarıyla ilgili olarak açıklama yaptı.
 
“SEÇİM SONUÇLARINDAN DERS ÇIKARMALARI GEREKİYOR”

14-16 Haziran tarihleri arasında seçim çalışmalarına katıldığı İstanbul’da, sonucun belli olduğu yönündeki açıklamalarını hatırlatan Efeler Belediye Başkanı Atay, “Sonuç seçim çalışmalarında da görülüyordu. Gerçekten ülkemiz çok uzun yıllardır büyük bir ayrışma içinde. Siyasetçilerin kullandığı bu nefret dili, insanlara artık bıkkınlık getirdi. Herkesin artık sakinleşmeye ve sevgiye ihtiyacı olduğu bir süreci yaşamak zorundayız. Türkiye’de de İstanbul bunun en güzel örneği oldu. Hani bir de, ‘Ben yaptım oldu, ben ne dersem o’ anlayışının ötesinde, artık Türkiye’de halkın isteklerinin, demokrasinin kurallarının işlediği bir düzen, cumhuriyet rejiminin, demokrasinin geçerli olduğunu kanıtladı. Bu benim için daha önemlidir. Elbette İmamoğlu’nun kazanması beni mutlu etti, halkın beklentilerinin cevabının da bu olduğunu düşünüyorum. Artık kendilerini dev aynasında görerek, her istediklerinin kural haline geldiği bu süreçte, her istediğini yapamayacak olduğunu görmüş olanların da bu seçim sonuçlarından bir ders çıkarmaları gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

“PARLAMENTER SİSTEME GERİ DÖNÜLMELİDİR”

“Türkiye artık normalleşmeli” diyen Atay, “Demokratik kurallar ve anayasa düzeni işlemelidir. Tek adam rejiminin sona erip parlamenter sisteme geri dönüş olması gerekiyor. Bu sistem çok kısa bir süre önce hayatımıza girdi ve doğru işlemediği ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı tarafsızlık yemini ediyor ama meydanlarda CHP’ye, adayımıza söylenmeyecek laflar söylüyor. Bakanlar başka bir alem. Devleti gücü ellerinde olmalarına rağmen böyle bir zamanda seçimi kazandık. Bu seçimler, devletin gücünün hepsini kullananlarla halkın gücü yanında olanların mücadelesi oldu ama halkın gücü galip geldi. Devletin gücü elinde olanların her zaman galip geleceği anlayışı yıkıldı. Halk yıllarca seni iktidar yaptık ama seni de alaşağı edebiliriz anlayışı hakim oldu. Artık herkes önüne bakmalıdır ve doğru olan neyse onu yapmalıdır” diye konuştu.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.