Hasköy muhtarından has davranış 

Hasköy muhtarından has davranış 
ABONE OL
Koronavirüs nedeniyle çıkarılan tedbirlerden dolayı Hasköy Muhtarı Hüseyin Danacı, mahallesinde 20 yaş altı gençlerin sokağa çıkmaması için önlemler aldı.

AYŞE AKTAŞTüm dünyada ve Türkiye’de etkisini her geçen gün arttıran koronavirüs salgınından dolayı tedbirler en üst düzeyde alınmaya devam ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en son açıkladığı tedbirler içerisinde yer alan 20 yaş altı gençlerin sokağa çıkma yasağı, tüm yurtta sıkı tedbirler alınarak uygulamaya geçildi. Nazilli'nin Hasköy Muhtarı Hüseyin Danacı ise bu yasağa istinaden mahallesinde sıkı önlemler aldı.
Koronavirüs nedeniyle alınan önlemlere uyulması ve mahalle sakinlerinin sağlığı için sosyal medya hesabından açıklama yapan Danacı, ”Koronavirüs nedeniyle 04.04.2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Cumhurbaşkanımızın açıklaması ve devletimiz almış olduğu karar doğrultusunda 01 Ocak 2000 tarihinden sonra doğanlara sokağa çıkma yasağı getirilmiştir. Bizde bu yasağa istinaden mahallemizde bulunan bakkallardan 20 yaş altı kardeşlerimize satış yapılmaması için gerekli önlemin alınmasını sağlamış bulunmaktayız. Amacımız, bazı çocuklarımız yol kenarında meşrubat, çekirdek gibi yiyecekleri  alıp vakit geçirmelerinin önüne geçmektir” diyerek mahalle sakinlerine duyuruda bulundu. 

Alınan bu kararlara uyması için gençlerin ailelerine ise Danacı, "Evimizin ihtiyaçlarını alması için çocuklarımızı bakkala ekmek almaya göndermemeye mümkün olduğunca sokağa çıkmamaya özen göstermeye dikkat edelim. Ailemizin ve çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemli olduğunun bilincindeyiz. Alınan bütün önlemler milletimizin sağlığı içindir. Biz üzerimize düşeni yapmazsak diğer illerdeki köyler gibi bizde de vaka görülür ve karantinaya köyümüz alınıp giriş çıkış yapamayız. Aynı duruma düşmemek için, duyarlı olalım, sabırlı olalım, 65 yaş üstü vatandaşlarımız ve 20 yaş altı çocuklarımızı dışarıya çıkarmayalım” dedi.
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum