Hayaline annesinin desteğiyle kavuştu

Hayaline annesinin desteğiyle kavuştu
ABONE OL
Aydın’da maddi nedenlerden dolayı güçlük çeken Ahmet Bozca’nın, Askeri Hava Harp Okulu’nda eğitim görme hayali, annesinin mikrofinanstan aldığı krediyle değişti.

GÖKHAN DÜZYOL - Konya’dan 17 yaşındayken Aydın’a gelin gelen Fatime Bozca, 2016 yılında yakınları aracılığıyla Mikrofinans Aydın Batı Şubesi’yle tanıştı. Buradan elde ettiği krediyle kendi işini kuran Bozca, semt pazarına giderek elbise satmaya başladı. Daha sonra ehliyet de alan Bozca, kullandığı arabasıyla çevre ilçelere de giderek pazarcılık yapmaya başladı. Bozca’nın iki oğlundan biri olan 19 yaşındaki Ahmet Bozca, hayalini kurduğu pilotluk mesleğini maddi imkansızlıklar nedeniyle bir süre erteledi.  Annesinin yardımıyla, Hava Harp Okulu’na gidebilmesi için özel ders alan Ahmet okulu kazandı.

ANNESİNE KONFEKSİYON DÜKKANI AÇMAK İSTİYOR
Annesinin okulu kazanmasında büyük emeği olduğunu kaydeden Bozca, “Kendi hayalinizi gerçekleştirmek, ailenizin de hayallerine olanak sağlamak çok büyük bir mutluluk. Hayallerime doğru emin adımlarla yürümeye devam ediyorum. Bundan sonraki hedefim Hava Harp okulundan mezun olduktan sonra iyi bir pilot olarak ülkeme hizmet etmek. Ayrıca annemin istediği kıyafet dükkânını açabilmesi için sizlerle birlikte imkân sağlamak olacaktır.” dedi.
3 BİN 360 KİŞİ YARARLANDI
Mikrofinans Aydın Batı Şube Yöneticisi Nefise Akyıl, şimdiye kadar 3 bin 360 kişiye 5 milyon 400 bin lira kredi dağıtıldığını belirtti. Annesinin desteğiyle Bozca’nın hayaline kavuşmasına aracılık etmekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Akyıl, “Şimdiye kadar sayısız başarı hikayelerine tanık olduk. Az sermaye ile işinizi kurabilirsiniz! Mikrokredi vasıtasıyla, yoksulların kendi kendilerine gelir getirici bir faaliyette bulunabilmeleri ve mikrogirişimci olabilmeleri için ihtiyaç duyulan sermaye sadece ve sadece bin 500 liradır. Türkiye’de girişimcilerin yüzde 9’undan azı kadındır. Bizim hedeflerimizden birisi de bu oranı yükseltecek şekilde girişimci kadınların sayısını artırmaktır.” ifadelerini kullandı.

hayaline-annesinin-destegiyle-kavustu-220786-e14cfde5b761c4ce30f569ab2e0d964f.jpghayaline-annesinin-destegiyle-kavustu-220786-629739aaf0be2697fd3937c087d1c567.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.