Hayırsever veresiye defterindeki borçları sıfırladı

Hayırsever veresiye defterindeki borçları sıfırladı
ABONE OL
Nazilli’de hayırseverlerin sayısı her geçen gün artıyor.

AYŞE AKTAŞ - Nazilli’de Robin Hood Aydoğdu Mahallesinde bir aile büfesindeki veresiye defterinde bulunan 3 bin 750 lira borçları ödeyip sıfırladı. 
Hayırsever bir vatandaş, Nazilli ilçesi Aydoğdu Mahallesinde Emin Menteşe’nin 5 yıldır işlettiği büfeye gitti. Büfe işletmecilerinden Atilla Alparslan Menteşe’den veresiye defterindeki bütün borçları hesaplayıp ödeyeceğini söyledi. Veresiye defterinde bulunan 3 bin 750 lirayı ödeyen hayırsever vatandaş, defteri alıp aracıyla uzaklaştı. Kim olduğu bilinmeyen hayırsever, vatandaşların günlünü fethetti.
 

‘O ANDA DÜKKANDAKİ MÜŞTERİLERİN PARASINI DA ÖDEDİ’
Daha önce hiç tanıdık bir yüz olmadığını ve ilk defa hayırsever vatandaşı gördüğünü söyleyen büfe sahibinin oğlu Atilla Alparslan Menteşe, “Daha önce hiç görmediğim, 35 plakalı bir araç buraya yanaştı. Bir adam dükkana geldi. Bana veresiye defteri olup olmadığını sordu. Ben var deyince defterdeki borçları hesaplamamı istedi. Bende hesapladım ve 3 bin 750 lira olduğunu söyledim. Cebinden parayı çıkardı ödedi. O anda dükkanda bulunan müşterilerimizin aldıkları ürünlerin paralarını da ödedi. Daha sonra veresiye defterini aldı ve çıkarken borçları olanlara hesabınız ödenmiştir dersiniz dedi ve arabasına binerek gözden uzaklaştı” diyerek çok şaşkın olduğunu söyledi.
‘BORCUNU ÖDEME İMKANI OLMAYANLAR VARDI’
Daha önce böyle bir şey ile karşılaşmadıklarını bu zor günlerde böyle bir hayırseverin gelmesinin çok iyi geldiğini söyleyen büfe sahibi Emine Menteşe,  “5 yıldır ailecek bu dükkanı işletiyoruz. Buradan elde ettiğimiz gelir tam yeterli gelmediği için ben ev temizliğine gidiyorum. Çünkü oğlum üniversitede mahallemizde genelde dar gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı bir yer. Uzun bir süredir borcunu imkansızlıktan ödeyemeyen müşterilerimiz vardı. Bize paralar gelmeyince malda alamıyordum. Bize ve veresiyesi olan müşterilerimize bu hayırseverin yaptığı örnek hareket ilaç gibi geldi. Allah ondan razı olsun. Bu hareketin diğer yardımseverlere örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

hayirseverler-nazilliyi-dolasmaya-devam-ediyor-160768-3dd7fc34c32ca8238ae484c654bfb0ef.jpeghayirseverler-nazilliyi-dolasmaya-devam-ediyor-160768-a6bf81e5d548dc6a85e72915c8322cc0.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.