Hazine arazilerinin kiralama imkanı genişletildi

Hazine arazilerinin kiralama imkanı genişletildi
ABONE OL
AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Rıza Posacı, hazineye ait tarım arazilerinin çiftçilere doğrudan kiralanmasında başvuru süresinin kaldırıldığını duyurdu. 

Çiftçilerin bir süredir beklenti içerisine girdiği hazineye ait tarım arazilerinin çiftçilere doğrudan kiralanmasında başvuru süresinin kaldırılmasıyla ilgili müjdeli haber, AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Üyesi Posacı’dan geldi. Kararla ilgili yaptığı açıklamada, “Hak sahibi çiftçilerimize hayırlı olsun” diyen Milletvekili Posacı, hazineye ait tarım arazileri üzerinde tarımsal üretimin devamlılığını sağlamayı hedeflediklerini vurguladı. 

“KİRALAMA İMKANI GENİŞLETİLDİ”

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada düzenlemeye açıklık getiren Posacı, “Bilindiği üzere, 2018 yılında yapılan olduğumuz düzenleme ile Hazineye ait tarım arazilerini kullanan çiftçilerimize, ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden 10 yıl süreyle kiralama imkânı getirilmiş ve 55 bin çiftçimize toplam 595 milyon metrekare Hazine taşınmazı kiralanmıştı. Buna ek olarak yılbaşında yapılan düzenleme ile kira sözleşmelerindeki kanuni faiz oranı yüzde 22’den yüzde 9’a düşürülmüştür. Bu defa başvuruya ilişkin süre kaldırılmış ve sözleşme kapsamı, 31 Aralık 2019 tarihinden önce üç yıl süreyle Hazine taşınmazlarını kullanan çiftçilerimize, kiralama imkânı sağlayacak şekilde genişletilmiştir” dedi. 

“HEDEFİMİZ TARIMSAL ÜRETİMİN DEVAMLILIĞIDIR”

Kararın hak sahibi çiftçilere hayırlı olmasını dileyen Posacı, “Sonuç olarak yaklaşık 150 bin çiftçimizin daha tarımsal üretim destekleri ve tarımsal sigorta gibi sözleşmeye bağlı haklardan yararlanması sağlanacaktır.  Ayrıca kira süresi sonunda yükümlülüklerini yerine getiren çiftçilerimiz kira süresini yeniden uzatabilir veya on yıl boyunca kullananlar doğrudan satın alabilirler. Böylece Hazineye ait tarım arazileri üzerinde tarımsal üretimin devamlılığını sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.