Hedefimiz, Karacasu’yu da Safranbolu gibi UNESCO’da görmek

Hedefimiz, Karacasu’yu da Safranbolu gibi UNESCO’da görmek
ABONE OL
Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal , “Hedefimiz, Karacasu’yu da Safranbolu gibi bir bütün olarak UNESCO’da görmek” dedi.

GÜLAY ÖZTEKİN- Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, Başkan Yardımcısı Mehmet Erikmen, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu ve Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin ile birlikte gittiği Safranbolu’da 16-18 Aralık tarihleri arasında bu yıl 25.’si düzenlenen geleneksel “UNESCO’da Çeyrek Asır Safranbolu” şenliklerine katıldı.Başkan İnal, “Hedefimiz, Karacasu’yu da Safranbolu gibi bir bütün olarak UNESCO’da görmek” dedi.

Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu ve başkan yardımcılarıyla birlikte 1994 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesine giren ve her yıl bir milyonun üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçinin akınına uğrayan Karabük’ün dünyaca ünlü Safranbolu ilçesinde bu yıl 25.’si düzenlenen “UNESCO’da Çeyrek Asır Safranbolu” kutlamalarına katıldı.

SAFRANBOLU’DA 3 GÜN

Safranbolu’nun ilk kadın Belediye Başkanı Elif Köse tarafından karşılanan Başkan İnal ve beraberindekiler 3 gün sürecek festival kapsamında Osmanlı mimarisini yansıtan tarihi ev ve sokaklarına yolculuk yaptı. Başkan İnal'a, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından Safranbolu'yu Safranbolu yapan ev maketi hediye edildi. İkinci gün düzenlenen panellere katılan Başkan İnal, üçüncü gün Osmanlı’dan kalma mimarisi ve kent estetiği ile dünyaya adını duyuran Safranbolu’da şehir turu attı.

SAFRANBOLU OLMA YOLUNDA START VERDİK

UNESCO dünya mirası listesinde olan ilçe belediyelerinin davet edildiği kutlamalara icabet ettiğini ifade eden Başkan İnal, “Karacasu’yu bir Safranbolu yapmak için start verdik. Safranbolu, UNESCO Dünya Mirası Listesine girmek için ilk adımları 1974 yılında atmış ve 20 yıl sonra 1994 yılında ancak UNESCO dünya mirası listesine kabul edilmiş. Çok uzun ve zorlu bir sürecin ardından bunu başarmış. Bizim de Karacasu da dünyaca ünlü Afrodisias Antik kenti 2017 yılında UNESCO Dünya mirası listesine girdi. Ancak Karacasu kent bütünlüğü ile UNESCO’ya girmeyi hak eden bir ilçemiz. Karacasu’da çok sayıda Safranbolu’daki gibi Osmanlı mimarisini yansıtan tarihi taş evlerimiz, Arnavut kaldırımlı dar sokaklarımız var. Karacasu’nun da bir Safranbolu olması yolunda adımlar attık. Bugünden yarına olacak bir iş değil belki ama onların geçtiği yoldan biz de geçip inşallah Karacasu’yu da Safranbolu yapacağız. Karacasu’nun sadece Afrodisias Antik Kenti’yle değil tüm kent dokusuyla bir bütün olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne kabul edilmesi için çalışacağız. Karacasu bunu çoktan hak ediyor” dedi.

AFRODİSİAS’TAN SONRA KARACASU’YU DA UNESCO’DA GÖRMEK İSTİYORUZ

Bu kapsamda ilk olarak Büyükdağlı Mahallesi’ndeki Arnavut kaldırımlı Hacı Arap Sokak ve Küçük Arık Sokak’ta kurtarma projesi, Dellalzade Sokak’ta da sağlıklaştırma projesi uygulanması yolunda bir çalışma başlattıklarını kaydeden Başkan İnal, “Hedefimiz doğal güzelliği, tarihi kültürel zenginliği ile Karacasu’yu da Safranbolu gibi turizme kazandırarak cazibe merkezi yapmak ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde görmek” diye konuştu.

baskan-inal-safranbolunun-unescoda-ceyrek-asir-kutlamalarinda-141082-4b03b44447f81895bf2218dc60af0d67.jpgbaskan-inal-safranbolunun-unescoda-ceyrek-asir-kutlamalarinda-141082-33f31374a485a11fccc164bdbb2e3ef4.jpgbaskan-inal-safranbolunun-unescoda-ceyrek-asir-kutlamalarinda-141082-afa64968a5eacbfd3c410a547d4c6cdd.jpgbaskan-inal-safranbolunun-unescoda-ceyrek-asir-kutlamalarinda-141082-d9e0a16d6cdb023cfad87078a3dd0e5f.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.