Hem işinden hem maaşından oldu...

Hem işinden hem maaşından oldu...
ABONE OL
Kuyucak Belediyesi'nde geçici işçi kadrosunda görevli iken geçirdiği iş kazasında ağır yaralanan ve doktorların 40 gün rapor verip eve gönderdiği Ali Ak (38), raporu bitip işe döndüğünde işten çıkarılmış olduğunu öğrendi

.GÜLAY ÖZTEKİN-Raporlu iken işten çıkarılmasına isyan eden Ak, İŞKUR’un yaptığının etik olmadığını savunup şikayetçi olacağını ifade etti.
 
Kuyucak’ın Başaran Mahallesinde yaşayan ve yüzde 40 engelli raporu bulunan Ali Ak, geçtiğimiz Ramazan Bayramı'ndan bir kaç gün önce İŞKUR’un geçici işçi kadrosundan Kuyucak Belediyesi'nde istihdam edildi.
İddiaya göre bayramda belediyenin Temizlik İşleri Çavuşu tarafından bayramın ikinci günü çöp kamyonun arkasında görevlendirilen Ali Ak, Cumhuriyet Mahallesinde kamyon şoförünün sola dönerken ani manevra yapması sonucu kamyonun arkasından yere çakıldı. Meydana gelen iş kazasında başından darbe alıp ağır yaralanan Ak, 112 acil servis ekipleri tarafından Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Günlerce hastanede yaşam savaşı veren Ak, hayati tehlikeyi atlatarak hastaneden taburcu oldu ve doktoru 40 gün rapor verdi.
 
RAPORLUYKEN İŞİNE SON VERİLDİ
Ak, hastaneden taburcu olduktan sonra 40 günlük raporu bitip geçici işçi kadrosundan alındığı belediyeye tekrar çalışmak için geri döndüğünde işten çıkarıldığını öğrendi. İŞKUR Nazilli Şube Müdürlüğü'ne gittiğinde raporunun bitmesine henüz 19 gün varken işine son verilen Ak, işten çıkarıldığı gibi maaşını da alamadığını söyledi.

YASAL PROSEDÜR DEDİLER
Başına gelenlerden dolayı devletin yanında olması gerekirken kendi başına bıraktığını kaydeden Ak, “Ölümden döndüm. Kurtulduğuma şükrediyorum. Şu anda hayatta olmayabilirdim de. Kim verecek bunun hesabını? Kimimiz kimsemiz arkamız olmadığı için hakkımızı arayan yok. İŞKUR’a gidip neden işten çıkarıldığımı sorduğumda 'Yasal prosedür böyle' dediler. Raporluyken nasıl işten çıkarabilirler? Kim arayacak benim hakkımı? Kimse sorumluluk kabul etmiyor" dedi.
 
HEM İŞİMDEN HEM MAAŞIMDAN OLDUM
Taburcu olduktan sonra Belediye Başkanı Metin Ertüek'ün evine geçmiş olsun ziyaretine geldiğini anlatan Ak, "‘Belediye başkanımız Metin Ertürk 'keşke daha önce çöp kamyonunun arkasına vermeyin diye söyleseydiniz’ dedi. İŞKUR'dan alınan işçilerin çöp kamyonuna verilmesi suç imiş. Kaldı ki yüzde 40 engelli raporum var ve bu yüzden askere alınmadım. Ben ne bileyim böyle olacağını. Hem kaza geçirip işimden oldum hem sağlığımdan hem de alacak olduğum maaşımdan” diyerek dert yandı. Ak, işin peşini bırakmayıp sorumlulardan hesap soracağını söyledi.

kaza-gecirip-olumden-donen-isci-raporluyken-isten-cikarildi-122115-13461a35fb41d0a6dab74ce80296189f.jpgkaza-gecirip-olumden-donen-isci-raporluyken-isten-cikarildi-122115-b1880e472ec6a7f76c78d93e0b8d575c.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.