Hemsball branşı yaygınlaşıyor

Hemsball branşı yaygınlaşıyor
ABONE OL
Aydın’daki özel eğitim okullarındaki öğrencilerin el, göz ve ayak koordinasyonuna katkı sağlaması amacıyla Hemsball malzemeleri dağıtıldı. Sporun tanıtımı için yapılan faaliyetlerin ilki Atatürk Özel Eğitim Meslek Okulu’nda gerçekleştirildi. 

TÜRKER KOCAKAHYA - Türk sporu olan ve son dönemde yaygınlaşması için faaliyetler sürdürülen Hemsball branşı, Aydın’da tanıtılıyor. Özel eğitim alan çocukların el, göz ve ayak koordinasyonuna katkı sağlaması amaçlanan Hemsball branşının malzemeleri Aydın’daki özel eğitim kurumlarına dağıtıldı. Aydın Valiliği’nin koordine ettiği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği projenin tanıtım etkinliği Efeler’deki Atatürk Özel Eğitim Okulu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş katıldı. Etkinlikte ayrıca basketbol ve atletizm branşlarında da tanıtım gerçekleştirildi. 

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİM”
Etkinlikte yapılan faaliyetlerle ilgili antrenörlerden bilgi alan Vali Aksoy, “Özel eğitim okullarımızda gençlerimizin sosyalleşmesi, sportif faaliyetlerinin daha yaygın hale gelebilmesi bakımından Valiliğimiz koordinasyonunda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ortaklığında bir projeyi Aydın ilinde hayata geçiriyoruz. Hemsball sporunun gençlerimiz tarafından benimsenmesi ve onların gelişmesine katkı sağlayacak olan bir organizasyonu Aydın’da faaliyete geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi. 

EL-GÖZ-AYAK KOORDİNASYONUNA KATKI SAĞLIYOR
 Aydın Valiliği’nin desteğiyle çalışmayı gerçekleştirdiklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fillikçioğlu, özel gençlerin Hemsball ile el, göz ve ayak koordinasyonunu geliştirmesi, kaliteli zaman geçirmesi amacıyla malzeme dağıtıldığını söyledi. Aydın Valiliği’nin aldığı 15 hemsball setinin özel okullara dağıtılmasının, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Mutlu Çarşamba’ projesinin uygulamasının genele yayılmasına destek olduğunu dile getiren Fillikçioğlu, Vali Aksoy, Müdür Okumuş ve okul müdürüne teşekkür etti. Gençlerin sporla kalması ve sporla kaliteli zaman geçirmesiyle ilgili güzel bir çalışma yaptıklarını belirten Fillikçioğlu, “İnşallah devam edecek. Hemsball yeni gelişen ve yeni duyulan bir spor ama eski Türk sporu olduğunu biliyoruz. Branşın federasyonlaşması ve yaygınlaşması için İl Müdürlüğü olarak özel gençlerimizin bu sporu tanıması ve bilmesi açısında projeyi önemsiyoruz” dedi.  

“PROJELERİN DEVAM ETMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM”
Hemsball branşının özel öğrencilerin el,göz ve ayak koordinasyonu açısından çok önemli olduğunu dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, okullara yapılan katkıların devam etmesini istediklerini söyledi. Öğrencilerin kendilerini geliştirmesi, sosyalleşmesi ve spora olan ilgilerinin artarak devam etmesi açısından projenin önemli olduğuna vurgu yapan Okumuş, başta Vali Aksoy olmak üzere İl Müdürü Fillikçioğlu’na teşekkür etti.  13 özel eğitim okuluna spor setleri dağıtıldığını söyleyen Okumuş, “İnşallah bu çocuklarımız da bu anlamda kendilerini daha da geliştirecekler. Sosyalleşme açısından da kendilerini geliştirmiş olacaklar. Bu tür projelerin devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu. 

“DEĞİŞİMİ GÖRDÜK”    
Etkinliğe katılan Aydın Otizim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Adnan Özdemir ise Hemsball branşının kendi çocuğunda da olumlu etkilerini gördüğünü dile getirdi. Branşın çocuklarda el,göz ve ayak koordinasyonunun yanı sıra denge problemlerinin ve odaklanma sorunlarının ortadan kalkmasında etkisi olduğunu gördüklerini kaydeden Özdemir, “Yaklaşık 6 aydır bu spora devam ediyoruz. Oğlum üzerindeki değişimi çok fazla gördük. Derneğimizdeki tüm üyeleriz Hemsball sporuna yönelmeye başladı. Her çocuktaki gelişimi çok üst düzeyde görmeye başladık” diye konuştu. 

“SPORCU SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”
Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde 6 yıldır görev yapan 2. Kademe Hemsball Antrenörü Firdevs Türkeli, 100’ün üzerinde özel sporcuyla çalıştığını belirtti. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymakta sorun yaşanmadığı için faaliyetlerin sıkıntısız devam ettiğini söyleyen Türkeli, branşın özel sporcular üzerindeki ruhsal, psikososyal ve fiziksel olarak gelişimlerini kaydettiklerini dile getirdi. Bunu hem velilerde hem de çocukların üzerinde gördüklerini ifade eden Türkeli, çocukların enerjiyle ve keyifle gelmesinden dolayı daha fazla çalışma ve antrenman planlama düşüncesinde olduklarını kaydetti. Şehirde branşa katılan sporcu sayısının her geçen gün artmasından mutlu olduklarını belirten Türkeli, İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu’na sporculara verdiği destekten dolayı teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. Etkinlikte İl Müdürleri Fillikçioğlu ve Okumuş da Hemsball oynayarak öğrencilere örnek oldu.

hemsball-bransi-yayginlasiyor-212068-58352fd2919d419363716244741e132c.jpghemsball-bransi-yayginlasiyor-212068-2346946be980e9936b8b83cb017b6158.jpghemsball-bransi-yayginlasiyor-212068-f1343f0d14b24ce46de92318ebd6d3b0.jpghemsball-bransi-yayginlasiyor-212068-f8149ef822ebb94dbd86841e0a452b6f.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.