Çiğdem Aşiroğlu

Çiğdem Aşiroğlu

Yazar
Yazarın Tüm Yazıları >

Her derde deva ‘ıhlamur’

A+A-

Yılın en soğuk günlerini geçirdiğimiz bugünlerde sağlığımıza ayrı bir dikkat etmemiz gerekiyor. Bu nedenle kışın vazgeçilmezi ıhlamuru evimizde mutlaka bulundurup doğru şekilde tüketmek, böylece başta soğuk algınlığına karşı olmak üzere vücudumuzun direncini yüksek tutmamız gerekiyor.
Soğuk havalarda hastalıklarla mücadele etmek için tükettiğimiz ıhlamur aslında sadece soğuk algınlığına karşı değil birçok konuda vücudumuza fayda sağlıyor. 

Hazırlanması da oldukça kolay olan ıhlamur çayının tarifini de bilmeyenler için anlatalım. 

Kurutulmuş çiçek ve yaprak karışımından 1 tatlı kaşığı alınıp üzerine 1 bardak kaynar su dökülerek 10 dakika süreyle demlendirilir. Bu karışımdan günde üç kez birer bardak içilir.

Unutmadan söyleyeyim; olabildiğince tatlandırıcı kullanmamaya çalışalım. Şeker yerine bal ya da limon kullanarak tadını yumuşatabilirsiniz.

Hepinize sağlıklı günler dilerim…

Önceki ve Sonraki Yazılar